Ekonomi 1 ayda ikinci kez zam geldi! 7500 liralık promosyon kuyruğu

1 ayda ikinci kez zam geldi! 7500 liralık promosyon kuyruğu

Paylaş
1 ayda ikinci kez zam geldi! 7500 liralık promosyon kuyruğu

Bankalar, milyonlarca emeklinin maaş promosyonunda yeniden artışa gitti. Daha önce 5 bin lira olan en yüksek maaş promosyonu şu anda 7 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Özel bankalar arasında da emekli kapma yarışı artmış durumda.

Bankalar emekli zammından sonra promosyon rakamlarını da yukarı çekti. 1 Temmuz itibarıyla 5 bin lira seviyesinde olan promosyon tutarı, bankalar arasındaki rekabetin etkisiyle ikinci kez arttı ve 7 bin 500 liraya fırladı. 3 yıl için ödenen bu tutar emeklileri cezbetti. Hesabını en yüksek promosyonu veren bankaya taşımak için harekete geçen emekliler bankalarda uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Özel bankaların sunduğu kampanya ağustos sonuna kadar devam edecek.

Haberin Devamı

MAAŞ NASIL TAŞINIYOR?

Banka değiştirme işlemi kolaylıkla yapılabiliyor. Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan, dolmayan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli.

Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin alıyor. Yeni geçişlerde promosyon ödemesi maaş yattıktan sonra hesaba geçiyor.

İŞTE EN YÜKSEK ÖDEMEYİ YAPAN BAZI BANKALAR

Haberin Devamı

YAPI KREDİ

31 Ağustos’a kadar sürecek kampanya kapsamında 7 bin 500 liraya kadar promosyon imkanı sağlıyor. Yapı Kredi’yi seçen emekliler, hiçbir ek koşul olmadan; aylık net gelirleri 1.500 liraya kadarsa 4 bin 850 lira, 1.500-2 bin 499 lira arasındaysa 6 bin lira, 2 bin 500 TL ve üzerindeyse 7 bin 250 TL nakit promosyon kazanıyor. Ayrıca maaşını Yapı Kredi’ye taşıyan emekliler, 60 gün içinde iki yeni fatura ödeme talimatı vermeleri durumunda 100 TL ek nakit ödül kazanma fırsatı yakalıyor. Bankanın 31 Temmuz’a kadar sunduğu en yüksek promosyon 4 bin 250 liraydı. Yani 3 bin liralık artış oldu.

AKBANK

Emeklinin maaş tutarına göre 4 bin 650 ile 7 bin lira arasında promosyon veriyor. Ek olarak kampanya dönemi içerisinde, ek çip parayla toplam ödeme 7 bin 500 lirayı bulacak. Akbank, 30 Haziran’a kadar 3 bin 500 liralık promosyon ödüyordu. Emekli zammı sonrası bu tutar güncellenerek yaklaşık 4 bin lira artmış oldu.

GARANTİ BBVA

1500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 4 bin 850 lira, 1.500-2 bin 500 lira arasında emekli maaşı alanlara 6 bin lira, 2 bin 500 lira ve üstünde maaş alanlara ise 7 bin 250 lira nakit promosyon ödemesi yapacak. Promosyon ödemesinden, 31 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuru yapanlar faydalanacak. Banka ayrıca, temmuzda en yüksek promosyonu 5 bin lira olarak açıklamıştı. Ancak 1 Ağustos itibarıyla üst limiti 7 bin 250 lira olarak revize etti. Hatta temmuzda geçiş yapanlara da yeni tutardan ödeme yapacağıyla ilgili mesaj gönderdi.

Haberin Devamı