Ekonomi 1 milyon Mercedes geri çağrılacak

1 milyon Mercedes geri çağrılacak

Paylaş
1 milyon Mercedes geri çağrılacak

Ünlü Alman otomotiv markası Mercedes-Benz, bir milyon aracını geri çağırıyor. Bu geri çağırmanın fren sistemini etkileyebilecek bir sorundan kaynaklandığı belirtildi.

Firma yaptığı açıklamada, “2004-2015 yıllarında üretilen ML, GL ve R-Class serilerinde fren güçlendiricinin işlevi korozyondan etkilenebilir. Potansiyel olarak etkilenen araçların sahipleriyle iletişime geçilerek araçlar hemen geri çağrılmaya başlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Yetkililer, bu modellerde korozyonun fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ayak freni çalışamaz duruma gelebilir.

Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin (KBA) verdiği bilgiye göre, bu geri çağrılacak araçların 70 bini Almanya’da olacak. Geriye kalanları dünyanın farklı ülkelerinde bulunuyor. Listede Türkiye’den kaç araç olduğu bilinmiyor.

Alman basını ise geri çağrılan araçlarda sert bir frenin fren sisteminde hasara yol açabileceği uyarısı yapıldı. Firma daha önce ABD’deki 292 bin aracını da benzer nedenle geri çağırmıştı.