Ekonomi 1100 lira fark ödenecek! Bireysel fırsat! 325 milyon lira verilecek

1100 lira fark ödenecek! Bireysel fırsat! 325 milyon lira verilecek

Paylaş
1100 lira fark ödenecek! Bireysel fırsat! 325 milyon lira verilecek

Trakya Birlik, 31 Temmuz’da sona erecek 2021-2022 kampanya döneminde ürün teslim eden ortaklarına yüzde 40 yağlı ayçiçeği için ton başına 1.100 lira fiyat farkı vereceğini açıkladı.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda fiyat farkı olarak ortaklarına (üretici) verilecek toplam tutarın ise yaklaşık 325 milyon lira olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ÜRETİCİYİ KORUMAK İÇİN

Birlikten yapılan açıklamada; dönem içerisinde ürün fiyatlarında yaşanan yüksek artış, ortakların tarımsal üretimlerini sürdürmek konusunda karşılaştıkları yüksek tutarlı girdi ihtiyacı ve artan üretim maliyetleri, paranın zamansal olarak satın alma gücünün korunması gibi kritik konular dikkate alınarak böyle bir farkın ödenmesine karar verildiği vurgulandı.

BİREYSEL SATIŞ YÖNTEMİ

Ayrıca ortaklarının ürettikleri ürünleri hasat dönemi sonrasına taşıyarak daha yüksek fiyatla satışa sunma hedef ve isteğini karşılamak için 2022-2023 üretim sezonunda ‘bireysel satış’ yöntemiyle ürün teslim imkanı da getirildiği belirtilen açıklamada, “Yeni alım modeli esas ve uygulamaları konusunda ortaklarımız, ortağı oldukları kooperatiflerden gerekli bilgilere ulaşarak rekolte beyan döneminde ürün teslim miktar ve yöntemini belirleyebilecek” denildi.

Haberin Devamı