Ekonomi 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak? Emekli maaşları...

3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak? Emekli maaşları...

Paylaş
3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak? Emekli maaşları...

3600 ek gösterge ile ilgili Memur-Sen'den açıklama geldi. Memurların maaşları artacak, emekli olanların da emekli maaşları artacak. 3600 ek gösterge ile maaşlarda ne kadar fark olacak? Emekli ikramiyelerindeki farkı duyuran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Bu da bir emekli zammı anlamına geliyor.' dedi. Asgari ücrette artış olacak mı? Haziran ayında asgari ücret görüşmesi olur mu? Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yanıt verdi. İşte 3600 ek gösterge ve asgari ücret açıklaması...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Maaşlarda farkların olacağını söyleyen Yalçın, "Buda bir emekli zammı anlamına geliyor." dedi. Yalçın ayrıca maaşlarda yapılacak artış rakamını da söyledi.

Haberin Devamı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şırnak’ta bir otelde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yalçın, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi için katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kentte teşkilat çalışmaları ve ziyaretler için bulunduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik olarak ilk görev yeri olan Şırnak’ı önemli ve özel bulduğunu söyledi.

3600 ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya, konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, “3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için biz kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Samimiyetle ter akıtmaya konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Sözleşmeli, süreli sözleşmeli, kadrolu gibi farklı istihdam türlerinin kamudaki çalışma barışını zorladığını ve bozduğunu aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla insanların da iç huzuru bozuluyor. Bu açıdan sözleşmeli konusunu Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ve toplu sözleşmede de ana gündemler haline getirdik. En son nihayetinde son toplu sözleşmede sözleşmeliler konusunu, sözleşmeliye kadro talebimizi bir yıl içerisinde 2022 yılında çalışılıp tamamlanması konusunda bir masa kararı aldık. Masanın tarafı olarak çalışmanın tamamlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geleceğiz. Kadro talebini sağlamak için bütün gayreti göstereceğiz.”

MAAŞLARDA NE KADAR ARTIŞ OLACAK?

Bakanlıkla 3600 ek gösterge konusunu da tartıştıklarını kaydeden Yalçın, "2. toplantıyı bitirdik ve 3. toplantımız 10 Mayıs’ta gerçekleşecek. O zamana kadar da 12 ayrı bakanlıkla bir araya gelme süreci olacak. Bu süreçte Memur-Sen’in mutfağıyla toplu sözleşme mevzuat mutfağıyla hizmet kollarımıza ilişki teknik ekiplerimiz çalışma genel müdürlüğü ile bir araya gelecek.

3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için biz kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Ek göstergelerin hayata geçmesi durumunda memurların maaşları artacak emekli olan da emekli maaşları artacak.

Haberin Devamı

Emekli ikramiyelerinde 30 bin lira bir fark olacak. Emekli maaşında da bu oranda yine bin liraya varan farklar meydana gelecek. Buda bir emekli zammı anlamına geliyor. Ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Düzenlenen kahvaltı programına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ulaştırma Memur Sen genel Başkanı Kenan Çalışkan, kentte görev yapan gazeteciler, Memur sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı ile Memur Sen Sendikaları iş kolu başkanları katıldı.

ASGARİ ÜCRET HAKKINDA

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuoyunda “Haziran ayında asgari ücret görüşmesi olur mu?” söylentileriyle ilgili olarak, “Biz asgari ücreti Haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun günü Aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır” diye konuşmuştu.

Bolu’da, Abant Tabiat Parkı içerisinde bulunan bir otelde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımıyla Demiryolu-İş Sendikası İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

HAZİRAN AYINDA ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMESİ OLUR MU?

Toplantıda konuşan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuoyunda “Haziran ayında asgari ücret görüşmesi olur mu?” şeklindeki açıklamalara ilişkin olarak, “Biz asgari ücreti Haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun günü Aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Biz konuyu müzakere ederiz. Aradan 4-5 gün geçti. Herkes konuşuyor. Dün Bakan Beye sordum. O da 'Bunun günü Aralık ayı' dedi. Şimdi resmi muhatap Bakanlık, Türk-İş ve TİSK.” dedi.

“İNSANLARI BEKLENTİ İÇİNE SOKAMAZSINIZ"

İnsanları beklenti içine sokmamak gerektiğini söyleyen Atalay, “Haziran ayı olur mu olmaz mı? Yasada böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle, keyifle o masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz. Çağırmazlarsa bu kayıplarımızı Aralık ayındaki, Ocak ayından beri ne kayıp varsa masaya koyarız. Onu almadan da o meselenin altına imza atmayız. Onun için milleti beklenti içine sokmamak lazım. Kamuoyunda ekonomik sıkıntı var mı? Var. Problem var mı? Var. Bunları kökten çözmek lazım. Ama insanları beklenti içine sokamazsınız. İnsanlar bunu sorar. Kamuoyu bunu sorar. Onun için asgari ücretle ilgili yetkililer kim? Çalışma Bakanlığı ve tarafları bizleriz. Bununla ilgili döndüğümüz zaman Bakan Beyle tekrar konuşacağız. Bugüne kadar hep Aralık ayında toplantı oluyor. Sistem o. Toplumu 4 ay beklenti içine sokmamak lazım. Bir şey söylediğin zaman yerine getirmek lazım” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! BAKAN BİLGİN DUYURDU

Hal böyle olunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin yapılan tüm bu tartışmalara son noktayı koydu. Asgari ücrette ikinci zam yapılacağı iddialarına cevap veren Bilgin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde attırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de iş vereni de düşünmek lazım. Çünkü asgari ücret artarken, iş verenlerin de maliyeti arttı" dedi.