Ekonomi 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Kapsamı genişledi mi? 3600 EK GÖSTERGEDE SON DAKİKA!

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Kapsamı genişledi mi? 3600 EK GÖSTERGEDE SON DAKİKA!

Paylaş
3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Kapsamı genişledi mi? 3600 EK GÖSTERGEDE SON DAKİKA!

Yıllardır milyonlarca memurla birlikte kamuoyunun gündeminden düşmeyen 3600 ek göstergede sona geliniyor. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada çalışmaların 30 Mayıs itibariyle tamamlandığı ve taslağın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı belirtilmişti. Gelen son dakika haberine göre de 3600 ek gösterenin kapsamı belirlendi…

3600 ek gösterge, ilk gündeme geldiği günden bu yana öğretmen, hemşire, polis ve din görevlilerini kapsıyordu. 2021 yılındaki toplu sözleşme ile imza altına alınan ve çalışmalarına sene başı ile başlanan 3600 ek göstergede sona gelinirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere hazırlanan taslakta kapsamın genişletildiği kaydedildi…

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE SON DAKİKA HABERİ!

3600 ek göstergede sona geliniyor. Sene başından bu yana çalışmaları devam eden konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı da bütçe çalışmasını tamamladı. 3600 ek göstergenin kapsamında da değişikliğe giden bakanlık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere 3 taslak hazırladı.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

3600 ek göstergenin bugüne kadar polis, öğretmen, hemşire ve din adamlarını kapsaması bekleniyordu. Ancak yapılan çalışmalarda hazırlanan 3 farklı taslakta bu üç meslek grubunun dışında çalışmanın diğer meslek gruplarını da kapsayacağı seçenekler bulunuyor.

3600 ek gösterge ile ilgili son çalışma 31 Mayıs Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalarda 3600 ek göstergeye dair 3 farklı taslak hazırlandı. Bu taslaklardan biri dar kapsamlı yani sadece polis, öğretmen, hemşire ve din adamlarını kapsıyor. Hazırlanan diğer iki taslak ise geniş kapsamlı yani diğer memur gruplarını da kapsayacak şekilde hazırlandı.

Hazırlanan taslak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulurken hangi taslağın hayata geçirileceğine yine Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamuda çalışan memurların maaşlarını, emekli olduklarında toplu ikramiye ve emekli aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biridir.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterirken çalışanın göstergesi en kadar yüksek olursa emekli ikramiyesi ve emekli aylığı miktarı da o kadar yükseliyor.