Ekonomi 3600 ek gösterge son durum Mart 2022! Üçüncü toplantı ne zaman? 3600 ek gösterge kimleri etkileyecek?

3600 ek gösterge son durum Mart 2022! Üçüncü toplantı ne zaman? 3600 ek gösterge kimleri etkileyecek?

Paylaş
3600 ek gösterge son durum Mart 2022! Üçüncü toplantı ne zaman? 3600 ek gösterge kimleri etkileyecek?

3600 ek gösterge için adım adım sona geliniyor. Memur-Sen’den 11 sendika temsilcisi ve Bakanlık yetkilileri 16 Mart’ta 3600 ek gösterge için yeniden bir araya geldiler. Toplantı sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üçüncü toplantı için tarih verdi. İşte 3600 ek göstergede son durum ve kapsamı hakkında detaylar…

3600 ek gösterge ile milyonlarca memurun maaşında, emekli aylığında ve emekli ikramiyesinde hatırı sayılır iyileşmeler meydana gelecek. Yıllardır çıkıp çıkmayacağı üzerine görüşmeler devam ederken, yavaş yavaş sürecin sonuna geliniyor. Bugün Bakanlık ve sendika temsilcileri 3600 ek gösterge için bir toplantı daha gerçekleştirdi…

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM MART 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Memur-Sen'den 11 sendika temsilcisiyle bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Emekli maaş ve ikramiyelerine dokunacak şekilde bir yaklaşımı kamu tarafıyla paylaştık" dedi.

Yalçın ayrıca, “İkinci toplantıda bugün ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı. Kamudaki personel sistematiği içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak tüm kamu çalışanlarının bunun içerisinde kendini bulacağı bir geniş çerçevede tazminat yansıtma oranlarını da yükselterek esasa olan emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretme konusunda temel yaklaşımımızı hizmet kolları bazlı genel bazlı kamu tarafıyla paylaştık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

İlki 16 Şubat'ta , ikincisi 16 Mart’ta gerçekleşen toplantının üçüncüsü Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açıklamasına göre 10 Mayıs’ta gerçekleşecek.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ ETKİLEYECEK?

3600 ek gösterge düzenlemesi hemşire, polis, öğretmen ve din görevlileri dahil milyonlarca çalışanı etkileyecek. Çalışma kapsamında yer alan memurların maaşları ile birlikte, emekli ikramiyeleri ve emekli aylıklarında büyük bir iyileşme olacak. Belli bir takvim içerisinde devam edecek görüşmelerde sosyal taraflar taleplerini iletecek. Öneriler değerlendirilecek, çalışmalar masaya yatırılacak.