Ekonomi 5000 lira hibe desteği verilen esnaflar

5000 lira hibe desteği verilen esnaflar

Paylaş
5000 lira hibe desteği verilen esnaflar

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında merakla beklenen esnafa destek paketini açıkladı. Esnaf iki gruba ayrılarak 5 bin lira ve 3 bin lira geri ödemesiz hibe desteği alacak. İşte 5 bin lira ve 3 bin lira destek ödemesi alacak o işletmeler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa destek programını Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladı. Erdoğan açıklamasında zorda olan yüz binlerce işletmeye 5 bin lira ve 3 bin lira hibe desteği verileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnafımıza iki grup destek oluyoruz. Birinci grup kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklar gibi yerler yer almaktadır. Bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer alacaktır.

Haberin Devamı

Lokantalar, pastaneler, dondurma, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılar da bu gruba dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

İki ayrı grup 1 milyon 384 binde fazla esnafa karşılıksız olarak veriyoruz. Tüccar, sanayici, büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak destek programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.