Ekonomi Babacan'dan TEKEL açıklaması

Babacan'dan TEKEL açıklaması

Paylaş
Babacan'dan TEKEL açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TEKEL işçilerinin tazminatlarını bankadan çektiğini söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlediği basın toplantısında, “Reel Ekonomideki Son Gelişmeler ve 2009 Yılı Sonu İtibarıyla Yeni Teşvik Sisteminin Uygulama Sonuçları" konulu toplantı düzenledi.

Ekonomik program hazırlarken dünyada ki ekonomik kriz risklerini de göz önüne alarak gerçekçi bir tutum sergilediklerini dile getiren Bakan Babacan, “Bir çok ülkenin kredi notu düşürülürken, Türkiye kredi notu 2 kademe arttırılan tek ülke olmuştur" dedi.

“DEMOKRATİK AÇILIM"

Ali Babacan , Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin çok büyük ekonomik potansiyel bulunduğunu belirtirken, teşvik yasasıyla birlikte yapılann yatırımların yüzde 18'lik payının doğu bölgelerine gittiğini ancak demokratik açılımın hedefine ulaşmasıyla, bu yatırımların artabileceğini kaydetti.

“IMF HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

IMF ile görüşmeler hakkında basında çıkan 'Mayıs ayında görüşmeler başlıyor' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Babacan, “MKYK toplantısın da benim söylediğim, 'IMF ile görüşmelerimiz devam ediyor, yeni bir gelişme olursa biz size söyleyeceğiz' dedim. Bunun haricinde ben tek kelime etmedim" diye konuştu.

"4/C'YE BAŞVURMADI DİYORSA, ONLAR GERÇEĞİ SÖYLEMİYOR"

TEKEL işçilerinin yatırılan tazminatları çekmediği iddialarını yanıtlayan Bakan Babacan, “Şu an için elimde rakamlar yok, cuma günü ilgili kurumlardan aldığım bilgiye göre, bankalardan tazminatını alanlar var, hem de 4/C uygulaması için başvuranlar var. Hiç kimse tazminatı almadı, kimse 4/C'ye başvurmadı diyorsa birileri onlar gerçeği söylemiyor" dedi.

ANKARA/DHA

Haberin Devamı