Ekonomi Benzine bir zam daha

Benzine bir zam daha

Paylaş
Benzine bir zam daha

TÜPRAŞ, bugünden geçerli olmak üzere benzine 5 kuruş zam yaptı

Böylelikle şubat ayında yapılan zam tutarı 25 kuruşu buldu. Zammın ardından İstanbul’da 95 oktan benzinin litresi, 4.03 TL’den, 4.08 TL’ye çıktı. Geçen hafta yapılan 8-9 kuruş zammın ardından böylece son bir haftada benzine 14 kuruş zam yapılmış oldu.

BENZİNE 6 GÜN ÖNCE 9 KURUŞ ZAM YAPILDI

Sektör temsilcileri, petroldeki artışa işaret ederek, gerek benzin gerekse de motorinde yeni zamların gündeme gelebileceği sinyalini verdi.

PETROL FİYATLARI FIRLIYOR

Sektör temsilcileri, Türkiye’nin alım yaptığı Akdeniz piyasasına işaret ederek, “Ocak ayının başında 841 dolar olan benzinin tonu Tunus, Mısır ve Libya’da yaşanan halk ayaklanmaları sonrasında 950 dolara kadar çıktı.

TÜPRAŞ, bilindiği gibi geçen hafta benzine 8-9 kuruş zam yapmıştı. Aslında TÜPRAŞ’ın 5 kuruş daha zam yapabilecek opsiyonu bulunuyordu. Bunu çift haneli zam yapmamak için bekletti. Bu arada petrol fiyatları artamaya devam etti. TÜPRAŞ da zammı yaptı” yorumunu yaptılar.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Haberin Devamı