Ekonomi Uzmanlar gösterge faiz için ne diyor?

Uzmanlar gösterge faiz için ne diyor?

Paylaş
Uzmanlar gösterge faiz için ne diyor?

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "Faizin yüzde 11'e gelme ihtimali olduğunu düşünüyoruz" dedi

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, gösterge tahvil faizinin yüzde 11’e gelme ihtimali bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Altınsaç, faizlerdeki hareketliliğe ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, piyasanın Merkez Bankası’nın öngörülebilirliğinin düştüğünü düşündüğünü dile getirerek, Merkez Bankası’nın ne kadar fonlama yapacağının tam olarak bilinemediği için faizlerde bir oynaklık söz konusu olduğunu anlattı.

Bugün gösterge kağıdın bileşik faizinin yüzde 10,59’u gördüğünü ifade eden Altınsaç, faizin yüzde 11’e gelme ihtimali olduğunu söyledi.
Hazine’nin tahvil ihalelerini anımsatan Altınsaç, "İhaleler bittikten sonra bir miktar gevşeme olabilir. Global gelişmeler de önemli. Bu seviyelerin bonoya girmek için mantıklı seviyeler olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şu dakikalarda İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 17 Temmuz 2013 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin basit getirisi yüzde 10,92, bileşik getirisi ise yüzde 10,55 seviyelerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Bileşik faiz bu seviyeleri son olarak 2009 yılının ağustos ayında görmüştü.

Bu arada Hazine bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde net toplam 5 milyar 187 milyon lira borçlanmış, yeniden ihraç şeklinde gerçekleştirilen 20 ay vadeli TL cinsi, kuponsuz devlet tahvili ihalesinde ortalama bileşik faiz yüzde 10,59, basit faiz de yüzde 10,96 olarak belirlenmişti.