Ekonomi ABD enflasyon verileri açıklandı mı? Şubat 2022 ABD enflasyonu ne kadar oldu?

ABD enflasyon verileri açıklandı mı? Şubat 2022 ABD enflasyonu ne kadar oldu?

Paylaş
ABD enflasyon verileri açıklandı mı? Şubat 2022 ABD enflasyonu ne kadar oldu?

ABD enflasyon verileri, tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından piyasalarda dalgalanma devam ederken, ABD enflasyon verileri daha bir önem taşır hale geldi. Peki, ABD enflasyon verileri açıklandı mı? İşte detaylar…

ABD enflasyon verilerinden önce piyasalardaki dalgalanma devam ediyor. Hem jeopolitik gelişmeler hem de ekonomiye ilişkin veriler piyasaları etkilemeye devam ediyor. Bu gelişmelerden biri de ABD enflasyon verileri olurken, 10 Mart Perşembe günü gözler açıklanacak Şubat 2022 ABD enflasyon verilerine çevrilmişti. Gelen son dakika haberi ile ABD enflasyon verilerinin açıklandığı duyuruldu...

Haberin Devamı

ABD ENFLASYON VERİLERİ

ABD Şubat 2022 enflasyon rakamları açıklandı .ABD'de tüketici fiyat endeksi şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 arttı. Beklentiler yıllık artışın yüzde 7.8 olacağı yönündeydi. Ocak ayında yıllık Enflasyon yüzde 7,5 olarak kaydedilmişti.

ABD'de tüketici fiyat endeksi şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 arttı. Beklentiler yıllık artışın yüzde 7.8 olacağı yönündeydi. Ocak ayında yıllık Enflasyon yüzde 7,5 olarak kaydedilmişti.

Tüketici fiyat endeksindeki aylık artış ise yüzde 0.8 oldu. ABD'de gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,5, yıllık yüzde 6,4 yükseldi.

YÜKSEK FAİZ ORANLARI KAPIDA

Uzmanlar TÜFE artışlarının beklentilerin üzerinde gelmeye devam etmesi durumunda, ABD Merkez Bankası FED’in daha yüksek faiz oranları getirebileceğini fakat enflasyon baskılarının hafifletilmesi için daha yavaş bir oran artış hızına yol açabileceğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

ABD OCAK AYI ENFLASYONU NASILDI?

Gıda endeksi ocakta aylık yüzde 0,9 artarken, yıllık yüzde 7 yükseldi. Aynı dönemde enerji endeksi de aylık yüzde 0,9 ve yıllık yüzde 27 arttı. Enerji kalemi altında elektrik endeksindeki aylık artış yüzde 4,2 olurken, yıllık artış yüzde 10,7'yi buldu. Barınma endeksi de aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 4,4 artış kaydetti.