Ekonomi ABD enflasyon verileri açıklandı mı? ABD Temmuz 2022 enflasyonu ne kadar?

ABD enflasyon verileri açıklandı mı? ABD Temmuz 2022 enflasyonu ne kadar?

Paylaş
ABD enflasyon verileri açıklandı mı? ABD Temmuz 2022 enflasyonu ne kadar?

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD enflasyon verileri açıklandı. Geçtiğimiz ay yapılan açıklamada haziran ayı enflasyonunun yıllık bazda yüzde 9,1, aylık bazda ise yüzde 1,3 oranında artış gösterdiği duyurulmuştu. Şimdi gözler Temmuz 2022 enflasyon verilerine çevrildi. Bilindiği üzere enflasyon verileri FED’in faiz kararını, bu karar da dolar kurunu etkiliyor. İşte ABD Temmuz 2022 enflasyonu

ABD enflasyon verileri geçtiğimiz ay Kasım 1981’den bu yana kaydedilen en hızlı artışı göstermişti. Enflasyonun son 41 yılın zirvesine çıkması FED faiz kararlarına etkili oldu ve ABD Merkez Bankası 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Peki ABD enflasyon verileri açıklandı mı? ABD Temmuz 2022 enflasyonu ne kadar? İşte yanıtı...

Haberin Devamı

ABD ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI MI?

ABD enflasyon verileri tüketici enflasyonu ve üretici enflasyonu olmak üzere iki farklı şekilde iki farklı günde açıklanıyor. Bu kapsamda Temmuz ayı ABD tüketici enflasyon oranları 10 Ağustos Çarşamba günü saat 15.30'de açıklandı. Üretici enflasyonu verileri ise 11 Ağustos Perşembe günü açıklanacak.

ABD TEMMUZ 2022 ENFLASYONU NE KADAR?

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyonu açıklandı. Buna göre tüketici fiyatları temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8.5 oranında arttı. Piyasalarda beklenti ise artışın yüzde 8.7 olacağı yönündeydi. Haziran ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 9.1 oranında artarak 41 yılın rekorunu kırmıştı.

ABD’DEN ENFLASYONLA MÜCADELE PAKETİ

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede enflasyonla mücadele kapsamında atılacak ekonomik adımlara ilişkin detayları paylaştı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ülkede enerji, vergi, sağlık alanlarında atılacak yeni adımlar yer aldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu anlaşmayla reçeteli ilaçları daha ucuz hale getirme şansımız var ve Uygun Bakım Yasası kapsamındaki aileler için yılda ortalama 800 dolar olmak üzere 13 milyon Amerikalı için sağlık sigortası maliyetlerini düşürebiliriz. Enerji projeleri için vergi kredileri ve yatırımlar sağlayarak enerji güvenliğimizi iyileştirecek ve iklim kriziyle mücadele edeceğiz. Bu, binlerce yeni iş yaratacak ve gelecekte enerji maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olacaktır. Bu yasa, açığı bu yıl elde ettiğimiz 1,7 trilyon dolarlık rekorun üzerine çıkaracak ve enflasyonla mücadeleye de yardımcı olacak. Büyük şirketlerin adil vergi paylarını ödemelerini isteyeceğiz.”