Ekonomi Akaryakıta bir indirim bir zam! İşte yeni tarife

Akaryakıta bir indirim bir zam! İşte yeni tarife

Paylaş
Akaryakıta bir indirim bir zam! İşte yeni tarife

Petrol fiyatındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Son olarak motorin grubunda dün 79 kuruşluk zam yapılması bekleniyordu ancak petrol fiyatlarında düşüş yaşanması nedeniyle zam geri çekildi. Sektör kaynaklarından yeni alınan bilgiye göre; benzine 83 kuruş indirim yapılması, motorin grubuna da 76 kuruş zam gelmesi bekleniyor. İşte il il yeni akaryakıt fiyatları...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatları merak ediliyor. Motorin grubunda dün 79 kuruşluk zam yapılması bekleniyordu ancak petrol fiyatlarında düşüş yaşanması nedeniyle zam geri çekildi. NTV'nin haberine göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinde yeni bir zam ve benzinde indirim beklentisi var. Motorin grubuna zam beklentisi 76 kuruş iken benzinde indirim beklentisi ise 83 kuruş.

Haberin Devamı

MOTORİNE ZAM GELİYOR

Zammın ardından motorinin litresi İstanbul'da 23,97'ye İzmir ve Ankara'da 24,09'a çıkacak.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 20.32, İzmir ve Ankara'da ise 20,45'e düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.