Ekonomi Akaryakıta çifte indirim! Araç sahiplerine güzel haber, işte il il yeni benzin ve motorin fiyatları

Akaryakıta çifte indirim! Araç sahiplerine güzel haber, işte il il yeni benzin ve motorin fiyatları

Paylaş
Akaryakıta çifte indirim! Araç sahiplerine güzel haber, işte il il yeni benzin ve motorin fiyatları

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, petrol fiyatlarının düşmesi sonrası akaryakıtta indirim beklentisi oluşmuştu. Bu kapsamda sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; 26 Temmuz Salı günü gece yarısından itibaren benzin ve motorine indirim gelmesi bekleniyor. Benzine 1.20 TL, motorinde ise 1.68 TL indirim yapılacak. İşte 26 Temmuz Salı'dan itibaren geçerli olacak il il benzin fiyatları....

Petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Petroldeki değer kaybıyla tekrar 104 doların altına düşen brent petrol, benzin ve motorinde indirim haberini de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM BEKLENİYOR

Bu gelişmelerin ardından benzin grubunda 1 lira 20 kuruş, motorinde ise 1.68 TL indirim bekleniyor. İndirim gerçekleşirse 26 Temmuz Salı'dan itibaren geçerli olacak. LPG grubunda ise indirim beklenmiyor.

İŞTE İL İL YENİ FİYATLAR FİYATLARI

Benzin fiyatlarına gelecek indirimin ardından İstanbul'da 22.72'e satılan benzinin litresi 21.52'ye İzmir ve Ankara ise 22.84'e satılan benzinin litresi 21.64'e inecek. Motorin ise İstanbul'da 25.53'den 23.74'e İzmir ve Ankara'da 25.55'ten 23.87'ye inecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı