Ekonomi Akaryakıta çifte zam geliyor! İşte il il yeni benzin ve motorin fiyatları

Akaryakıta çifte zam geliyor! İşte il il yeni benzin ve motorin fiyatları

Paylaş
Akaryakıta çifte zam geliyor! İşte il il yeni benzin ve motorin fiyatları

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki hareketlilik akaryakıta fiyat artışı olarak yansıyor. 27 Mayıs Cuma gününden itibaren benzine 1,43 TL, motorine 1,38 TL zam bekleniyor. Öte yandan otogaza da 37 kuruşluk zam geldi. İşte il il yeni akaryakıt fiyatları...

Dünya genelinde enerji alanında yaşanan gelişmeler benzin, motorin ve LPG fiyatlarına doğrudan etki etmeye devam ediyor. Sektör yetkililerinden alınana bilgiye göre; 27 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,43 TL, motorine 1,38 TL fiyat artışı yaşanacak.

Haberin Devamı

MOTORİN VE BENZİNE ZAM GELİYOR

Zam gelmesinin ardından benzinin litresi İstanbul’da 24,29 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 24,40 TL’ye yükselecek. Motorinin litre fiyatı ise, yaklaşık olarak İstanbul'da 23,46 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 23.56 liraya yükselecek.

LPG'YE ZAM GELDİ

Öte yandan LPG'ye de bugünden itibaren 37 kuruşluk zam geldi. Zammın ardından İstanbul'da 11,24'ten satılan LPG'nin litresi 11,61'e çıktı. LPG'nin litresi İzmir'de 11,18'den 11,55'e, Ankara'da ise 11,48'den 11,85'e yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı