Ekonomi Altın fiyatları 21 Mart 2022! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları anlık...

Altın fiyatları 21 Mart 2022! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları anlık...

Paylaş
Altın fiyatları 21 Mart 2022! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları anlık...

Gram altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Altın yatırımcıları 21 Mart 2022 Pazartesi günü altın fiyatlarında son durumu merak ediyor. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler nedeniyle değer kaybetmişti. Altın piyasası yeni haftaya nasıl başladı? Gram altın fiyatı, dolar kuru ve ons altındaki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle yükseliş kaydediyor. Çeyrek altın yükseldi mi? İşte altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen müzakereler ve Rusya’nın saldırılarının durma noktasına gelmesinin etkisiyle birlikte yüzde 3’ün üzerinde değer kaybetmişti. Peki altın piyasası yeni haftaya nasıl başladı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Altın fiyatları ABD’den gelen ekonomik gelişmeler ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle yön bulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen müzakereler ve Rusya’nın işgalinin durma noktasına gelmesi jeopolitik risk algısının hafiflemesine neden olmuştu. Bu gelişmeyle birlikte altın fiyatları yüzde 3’ün üzerinde değer kaybetmişti.

FED KARARI

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararındaydı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0.25-0.50 aralığına çekti.

ABD CEPHESİNDEN FAİZ AÇIKLAMASI

ABD eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, ABD’nin enflasyonu kontrol altına alabilmesi için faiz oranlarını beklenenden daha fazla artırması gerektiğini ifade etti. ABD’de enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesindeki yerini koruyor.

Haberin Devamı

‘SİVİLLER ÖLÜRKEN ANLAŞMAK KOLAY DEĞİL"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz gün Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Tüm bu temaslarımızda tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz. Tabi savaş devam ederken, siviller ölürken anlaşmak öyle kolay bir şey değil. Yine de bir ivme yakalandığını söylemek isterim” ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN EN YÜKSEK 1929 DOLAR SEVİYELERİNİ GÖRDÜ

Haftanın ilk işlem gününe 1921 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda hafif primli bir seyir izleyerek 1924 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1918 dolar, en yüksek ise 1929 dolar seviyeleri görüldü.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere ilişkin olumlu açıklamalar gelmesine rağmen, jeopolitik riskler ve küresel çapta artan enflasyonist eğilim yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirmeye devam ediyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Yurt içinde ise gram altın fiyatı dolar kuru ve ons altındaki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle yükseliş kaydediyor. Güne 914 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda 917 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 911 lira, en yüksek ise 918 lira seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

Çeyrek Altın saat 09:47 itibariyle alış 1.491 satış 1.509 olarak işlem görüyor.