Ekonomi Altın fiyatlarında enflasyon rakamları sonrası son durum! Gram altın..

Altın fiyatlarında enflasyon rakamları sonrası son durum! Gram altın..

Paylaş
Altın fiyatlarında enflasyon rakamları sonrası son durum! Gram altın..

Altın fiyatları hareketli bir seyir izliyor. ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de enflasyon rekor tazeledi. Dolar endeksi altın fiyatları üzerinde baskı oluştursa altın fiyatları yükseliyor. Gram altıda son durum ne? Gram altın 12 Nisan 2022 Salı günü ne kadar oldu? İşte kritik veriler sonrası altında son durum...

Geçtiğimiz haftayı yükselişle tamamlayan altın fiyatları bu hafta itibarıyla oldukça hareketli bir seyir izliyor. Altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. Peki kritik veri sonrası piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’den gelen ekonomik verilerde olmaya devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi bugün 2.836’ya ulaşarak 2018 yılı Aralık ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Tahvil faizindeki yükseliş doların küresel çapta güçlenmesine neden oluyor.

 100 seviyesinin üzerine çıkan dolar endeksi altın fiyatları üzerinde baskı oluştursa da küresel çapta artan enflasyon ve Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz değerli metalin fiyatının yükselmesinde etkili oluyor.

ABD’DE ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 15.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında yıllık bazda yüzde 8.5 oranında arttı. Piyasa beklentisi ise yıllık bazda yüzde 8.4 oranında yükseleceği yönündeydi. Bu gelişmeyle birlikte ABD'de enflasyon 41 yılın zirvesine ulaştı.

Haberin Devamı

Tüketici fiyatları martta aylık bazda yüzde 1.2 oranında artarak piyasa tahminlerine paralel geldi.

ABD’de tüketici fiyatları şubat ayında yüzde 7.9 oranında artarak 40 yılın zirvesine çıkmıştı.
ABD’de enflasyonun rekor kırmasıyla ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında gerçekleştireceği toplantıda 50 baz puanlık bir faiz artışı yapması bekleniyor.

 ALTININ ONS FİYATI NE KADAR? ONS ALTINDA YÜKSELİŞ HIZ KAZANDI

Haftanın ilk işlem gününe 1947 dolardan başlayan ons altın öğleden sonra artışa geçerek 1969 doları aştı ve 1953 dolardan kapandı.

Bugün 1953 dolardan açılan ons altın ABD enflasyonu öncesi 1956 dolar seviyesinde hareket ediyordu. Kritik gelişme sonrası ons altın 1973 dolara çıktı. Ons altında gün içerisinde en düşük 1949 dolar seviyesi görüldü.

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR

Gram altın fiyatlarında son durum

Haftanın ilk işlem gününe 923 liradan başlayan gram altın 916 liraya kadar geriledikten sonra 921 liradan kapandı.

Bugüne 921 liradan başlayan gram altın ABD enflasyonu öncesi 924 liradan işlem görüyordu. ABD'de tüketici fiyatlarının rekor kırmasının ardından gram altın 931 liraya kadar yükseldi. Gram altında gün içerisinde en düşük 919 lira seviyesi görüldü.

Haberin Devamı