Ekonomi Altın fiyatlarında hareketlilik tekrar başladı! 3 Mart altın fiyatları...

Altın fiyatlarında hareketlilik tekrar başladı! 3 Mart altın fiyatları...

Paylaş
Altın fiyatlarında hareketlilik tekrar başladı! 3 Mart altın fiyatları...

Altın fiyatlarında Rusya'nın Ukrayna harekatı sonrası hareketliliği sürüyor. Harekatın başladığı günlerde hızlı bir yükseliş trendine giren altın fiyatları sakin bir seyir izliyor. 3 Mart tarihinde gram altın fiyatında son durum ne? İşte detaylar...

Para ve emtia piyasalarında gözler Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta olmaya devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 8’inci gününde bölgede sıcak çatışmalar yaşanıyor. Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i bombalıyor. Bugün ise iki ülkeden heyetlerin Belarus sınırında bir araya gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı emtia piyasalarını ise derinden etkiliyor. Bu durum petrol, doğal gaz ve altının sert yükselmesini beraberinde getiriyor.

Rusya dünya petrol arzının yüzde 10’unu oluştururken, doğal gazın ise yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine tedarik ediyor. Savaşın halen sürmesi jeopolitik riskleri körüklerken, Rusya’nın petrol ve doğal gaz arzına yönelik endişeler fiyatların daha da yükselmesine neden oluyor. Geçtiğimiz hafta 1976 doları görerek 1.5 yılın zirvesine ulaşan ons altın, bu seviyenin üzerinde tutunamayarak geri çekilmişti. Ons altın 1884 dolara kadar düşmüştü.

FED BAŞKANI POWELL'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz gün faizle ilgili piyasalara kritik mesajlar verdi. Powell, ekonomide öncelik olarak enflasyonla mücadeleyi Rusya’nın Ukrayna işgalinin önünde tutarak 25 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğini açıkladı. Powell faiz artışına bu ayın sonuna doğru başlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

ONS ALTIN BU HAFTA SAKİN SEYREDİYOR

Bu hafta ise ons altın genel olarak 1900 doların üzerinde seyrediyor. Son iki işlem gününde düşüş kaydeden ons altın bugün 1927 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1923 dolar, en yüksek ise 1933 dolar seviyeleri görüldü.

Geçen hafta piyasaların Rusya işgalini ilk kez fiyatlamasıyla sert yükselen ons altında bu hafta daha sakin bir seyir gözleniyor.

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR

Yurt içinde ise gram altın fiyatı dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle primli bir seyir izliyor.

Geçtiğimiz güne 867 liradan başlayan gram altın 880 liraya kadar yükseldikten sonra 868 liradan kapandı.

Gram altın haftanın dördüncü işlem gününe 867 liradan başladı. Gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre primli bir seyir izleyerek 874 liradan işlem görüyor

ALIŞ SATIŞ

Gram Altın 874,79 874,90

Çeyrek Altın 1.401,22 1.433,35

Cumhuriyet A. 5.816,00 5.904,00

Tam Altın 5.780,02 5.926,26

Yarım Altın 2.793,67 2.866,70