Ekonomi Altın ve dolar fiyatları geriledi! Gram altın ne kadar? Dolar ne kadar? Fiyatlara müzakere etkisi!

Altın ve dolar fiyatları geriledi! Gram altın ne kadar? Dolar ne kadar? Fiyatlara müzakere etkisi!

Paylaş
Altın ve dolar fiyatları geriledi! Gram altın ne kadar? Dolar ne kadar? Fiyatlara müzakere etkisi!

Dolar ve altın fiyatları İstanbul'daki Rusya - Ukrayna müzakereleri sonrası sert geriledi. Altın ve dolar yatırımcısı fiyatlardaki son durumu merak ediyor. Güne 1922 dolardan başlayan ons altın müzakere sonrası düşüşü hızlandırdı. Gram altın fiyatları ne kadar? Dolar fiyatında son durum ne? İşte detaylar...

Altın ve dolar yatırımcısının gözü kulağı İstanbul’da gerçekleştirilen müzakeredeydi. Görüşme sonrası verilen mesajların ardından dolar ve altın sert geriledi. Gram altın 893 TL seviyesini görürken, dolar/TL 14.57'yi seviyesini test etti.

Haberin Devamı

ABD 10 yıllık tahvil faizi geçtiğimiz gün 2.557’ye ulaşarak son 3 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Tahvil getirilerinin yükselmesi doların küresel çapta değer kazanmasına neden olurken, bu durum altın fiyatlarında sert kayıpları beraberinde getirdi.

 Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyona karşın mayıs ayında politika faizinin 50 baz puan artırılabileceğini söylemişti. Fed cephesinden gelen şahin mesajlar sonrası tahvil getirileri yükselmiş, dolar endeksi yönünü yukarı çevirmişti.

DOLARA TALEBİ ARTIRIYOR

Yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altından çıkarak tahvile yönelmesi fiyatların baskılanmasında etkili oldu. Tahvil faizlerindeki yükseliş dolara olan talebi artırıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasında savaş sürerken, iki ülkeden heyetler İstanbul’da bugün kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

İstanbul'da Rus heyetiyle görüşmelere katılan Ukraynalı müzakereci Arakhamia, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi. Bugünkü zirve üç saat sürdü, görüşmelere yarın devam edilecek. Müzakere sonrası Rus Heyeti'nden yapılan açıklamada "Bazı noktalarda uzlaşabildik" ifadeleri kullandı. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini duyurdu.
Kritik zirve sonrası yapılan açıklamaların etkisiyle altın piyasasında düşüş hızlandı. Jeopolitik risklerin azalmasıyla birlikte altın fiyatlarında aşağı yönlü bir seyir devam ediyor.

ONS ALTIN YÜZDE 1 DEĞER KAYBETTİ

Güne 1922 dolardan başlayan ons altın, 1914 dolar seviyesinden işlem görürken, müzakere sonrası yapılan açıklamanın etkisiyle kayıplarını hızlandırdı. Ons altın 1895 dolara kadar düştü. Bu gelişmeyle birlikte ons altında değer kaybı yüzde 1'in üzerine çıktı.

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Yurt içinde ise gram altın fiyatında da sert kayıplar görüldü. Güne 916 liradan başlayan gram altın, müzakere öncesi 912 liradan işlem görürken, heyetlerin yaptığı açıklama sonrası 893 liraya kadar geri çekildi. Bu gelişmeyle birlikte gram altında günlük değer kaybı yüzde 2 seviyesinin üzerine çıktı

Haberin Devamı

DOLAR MÜZAKERE ETKİSİYLE GERİ ÇEKİLDİ

Dolar/TL haftanın ikinci gününe 14.80’in üzerinde başladı. Kur 14.82 lira civarında hareket ederken, müzakere sonrası yapılan açıklamaların etkisiyle 14.57 liraya kadar geri çekildi.