Ekonomi Altın ve doları olanlar dikkat! Çarpıcı tahmin

Altın ve doları olanlar dikkat! Çarpıcı tahmin

Paylaş
Altın ve doları olanlar dikkat! Çarpıcı tahmin

Dolar/TL 17.92 seviyesinde dalgalanıyor. Altın fiyatları ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla yükselişe geçmişti. Peki önümüzdeki günlerde piyasalarda altın ve dolarda yön ne olur?

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü bir seyir izlerken, Dolar/TL 17.92 seviyesinde dalgalanıyor. 

Haberin Devamı

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan IKON Menkul tarafından şu analiz yapıldı:

Sarı metal kritik olarak gördüğümüz bir direnç bölgesinin hemen altında fiyatlanıyor.

2070 dolar seviyesinden bu yana alçalan kanal içerisinde hareket eden ons altın, geçtiğimiz Cuma günü kanalın alt bandına temas etmişti. Ancak kıramamıştı. Bu gece ise Asya seansında bu direnç bölgesinden hafif bir kar satışı olsa da düşüşler sınırlı kalıyor ve direnç alanında kalmaya devam ediyor.

1805 DOLAR SEVİYESİ OLACAKTIR

Alçalan takoz, günlük mumlar ile yukarı yönde kırılırsa olası yükselişlerde bir sonraki kritik direnç bölgesi 1805 dolar seviyesi olacaktır. Bu direnç bölgesinden yaşanabilecek olası kar satışlarında ise gün içi ilk destek 1750 dolardır.

Haberin Devamı

TÜRK LİRASI LEHİNE KISA SÜRELİ HAREKETLER GÖREBİLİRİZ

Dolar kuru yaklaşık 5 iş günü süresince 17.92’yi direnç olarak almış durumda. Bu bölgeye her gün atak yapıyor ancak geçemiyor. Bununla birlikte yükselişi izleyen 8 günlük ortalama da fiyatların hemen altında varlığını korumakta. Bu ortalamada tutunma sağlandığı sürece mevcut trendin korunmasını bekleriz. Kırılırsa trendte hafif bozulmalar başlayabilir ve TRY lehine kısa süreli hareketler görebiliriz. Ancak asıl trend kırılımı için gözümüz 8 haftalık ortalamada olmaya devam edecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje ile ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle , yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız” dedi.