Ekonomi Araç kiralamada yükseliş ticariden gelecek

Araç kiralamada yükseliş ticariden gelecek

Paylaş
Araç kiralamada yükseliş ticariden gelecek

Uzun dönem kiralamada büyümenin önemli kısmının ticari araçlardan oluşması beklenirken, sektör 8 bin TL olan aylık kira gider tavanının güncellenmesini bekliyor. Mehmet Ali Kantarcı'nın haberi...

Mevzuatta yapılan değişikliklerin ardından ticari araçların uzun dönem kiralama araç parkı içindeki payının artması öngörülüyor. Uzun dönem kiralamada ticari araç payının 3-4 yıl içinde yüzde 25’e yükselmesinin beklendiğini vurgulayan Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici, “Engeller büyük ölçüde kalktı. Tek bir araç olsa bile kiralanabiliyor artık. Hızlı bir artış trendine girdik” dedi.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL DARALMIŞTI

Uzun dönem kiralama sektörünün araç parkındaki hafif ticari araç payının geçen yıl yüzde 5’i aştığını belirten Ekici, sektörünün araç parkının geçen yılı yaklaşık yüzde 10 daralma ile 238 binde tamamladığını hatırlattı. Ekici, bu yıl ise tedarik sorunu, ekonomik araç bulunurluğunun azalması, artan araç ve fonlama maliyetleri gibi nedenlerle sektörün araç parkının sınırlı bir büyüme ile 245 bin adede ulaşmasının beklendiğini söyledi.



GÜNLÜK KİRALAMADA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Ekici, bu yıl turizmde beklenen hareketliliğin günlük araç kiralamada yüzde 30’a yakın büyüme olarak yansıyabileceğini açıkladı. Ukrayna’da süren savaşın uzaması halinde büyümenin yüzde 20’lere düşebileceğini kaydeden Ekici geçen yıl günlük araç kiralama parkının 35 bin adetlerde olduğunu, 2022’de 40 bin adetler seviyesine çıkabileceğini belirtti.

Haberin Devamı