Ekonomi Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta zam geliyor

Paylaş
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta zam geliyor

Motorine zam geliyor. Rusya-Ukrayna savaşında barış umutlarının giderek tükenmesi sonrası petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti. Petroldeki bu artış Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına da olumsuz yönde yansıyor. Buna göre motorinin litresine 1 lira 79 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor. İşte 16 Nisan'da uygulanacak zam sonrası oluşacak motorin fiyatları...

Rusya-Ukrayna savaşının giderek tırmanmasıyla petrol fiyatları 111 dolar seviyesine yükseldi. Yaşanan artış ülkemizde akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından alınan bilgiye göre; 16 Nisan 2022'den itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1 lira 79 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ MOTORİN FİYATLARI

Bu zam sonrası İstanbul'da motorinin fiyatı 23 liraya, Ankara ve İzmir'de ise 23 lira 10 kuruşa yükselecek. Benzinde ise bir değişiklik beklenmiyor. Benzinin litresi İstanbul'da 19 liradan satılıyor. Ankara ve İzmir'de ise 19,11 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.