Arz-talep dengesini bozanlara 784.6 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların ekonomik refahını bozacak, iç piyasadaki istikrarlı seyri ve tüketicilerin arz-talep dengesini olumsuz etkileyecek uygulamalara yönelik denetimler yapmaya devam ediyor.
Bu kapsamda yılın ilk çeyreğine ilişkin piyasa denetim bilançosunu açıklayan bakanlık, piyasa dengesini olumsuz etkileyecek uygulamaların önüne geçmek için ocak-mart döneminde 129 bin 327 firma ve 15.2 milyon ürünü denetleyerek, 784.6 milyon lira ceza verdiğini duyurdu.
Söz konusu dönemde, otomotiv, stokçuluk, emlak, kuyum, fahiş fiyat, haksız ticari uygulamalar ve ödeme sürelerine ilişkin 23 bin 3 gerçek ve tüzel kişi denetlendi. Bu denetimlerde, aykırı fiillerde bulunan 2 bin 155 gerçek ve tüzel kişiye toplam 221 milyon lira ceza verildi. İç Ticaret Genel Müdürlüğünün denetimlerinde de fahiş fiyatlara ilişkin verilen ceza 174.3 milyon lira olurken, emlak sektöründeki denetimlerde 19.2 milyon lira, otomotivde 5.1 milyon lira ve kuyum sektöründe 2.6 milyon lira ceza kesildi.




