Ekonomi Asgari ücret ek zammı son dakika! Asgari ücrete zam gelecek mi? Açıklama ne zaman yapılacak?

Asgari ücret ek zammı son dakika! Asgari ücrete zam gelecek mi? Açıklama ne zaman yapılacak?

Paylaş
Asgari ücret ek zammı son dakika! Asgari ücrete zam gelecek mi? Açıklama ne zaman yapılacak?

Asgari ücret ek zammı hakkında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarının ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da asgari ücrete zam konusunda olumlu sinyaller vermişti. Son olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) asgari ücret zammına dair bir açıklama geldi.

Asgari ücret ek zammı için milyonlarca vatandaş gelecek son dakika haberleri bekliyor. Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ve ne kadar yapılacağına dair her gün farklı görüşler kamuoyunda yer alırken, Kabine toplantısında da konunun masaya yatırılması bekleniyor. Haziran ayının son haftasında en çok merak edilen konuların başında ise Asgari ücrete zam gelecek mi? Açıklama ne zaman yapılacak? soruları yer alıyor…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET EK ZAMMI SON DAKİKA!

Asgari ücret ek zammı ile alakalı bir açıklama da 27 Haziran Pazartesi günü Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) geldi. TİSK tarafından yapılan açıklamada "Tüm taraflara çözüm olacak formüller için iş birliğine hazırız. Asgari ücretle ilgili olası değerlendirmeye olumlu yaklaşacağız. Asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak toplantıda masada olacağız." İfadeleri kullanıldı.

BAKAN BİLGİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli ve memur zammı ve asgari ücrete zam konusunda açıklamalarda bulundu

Bakan Bilgin açıklamasında “Daha önce hiç göstergesi olmayanlara gösterge verdik. Temmuz'da yapacağımız düzenlemeyle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon ne olursa, enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan oranda ilave zammı yapacağız.

Haberin Devamı

Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız. Sadece kamu çalışanları ve emekliler için değil çalışan işçilerimizle ilgili de düzenleme yapacağız.

Emekli işçilerimizi de koruyacağız. Çalışan işçilerimizi de korumak bizim görevimizdir. İşçi sendikaları, işveren sendikalarıyla görüştüm, çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta başında ya da ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek. Yıl sonuna kadar 50 bin yeni istihdam olacak, yüksek öğrenimli gençlerden oluşacak. Üretimi, istihdamı ve çalışanların emeğini koruyan sosyal politikaları uygulamakla görevliyiz. Asgari ücretle ilgili düzenleme, diğer düzenlemeler, demokratik toplumda emekçinin hukukunu korumak.” ifadelerini kullandı.