Ekonomi Asgari Ücret Komisyonu toplanıyor! Tarih belli oldu

Asgari Ücret Komisyonu toplanıyor! Tarih belli oldu

Paylaş
Asgari Ücret Komisyonu toplanıyor! Tarih belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zammı görüşmek için çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada asgari ücret zammıyla ilgili müjdeyi vermişti.

Haberin Devamı
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sona erdi. Kritik toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Asgari ücret için talimat verdim. En kısa sürede müjdeli haberi vereceğiz.'' dedi. Erdoğan ayrıca, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu da açıkladı.

“Amacımız enflasyon oranı kaç olura olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir”

Ülkede hiç kimseyi enflasyona ezdirmeme sözlerini yerine getirmek için her fırsatı değerlendirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz ocak ayında asgari ücretin yüzde 50.5 oranında artışında kamu personel ve emeklilerin maaşlarının bir önceki yılın enflasyon oranı üzerinde yükseltilmesine kadar pek çok adım atmıştık. Asgari ücreti arttırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri de kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık.

Enflasyondaki yükselişin sürmesi bu artışların yetersiz kalmasına sonuç açmıştır. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafı ile görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntemde geliştirecektir.

Haberin Devamı

Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilemeyecektir. En kısa sürede müjdeli bir haberi işçilerimizle ve emeklilerimle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarına ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz.

Bu düzenlemenin kamu çalışanlarını ve emeklilerin yanında 13.7 milyon emeklimizin tamamının kapsadığını altını özellikle çizmek istiyorum. Amacımız enflasyon oranı kaç olura olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir.”

“Bu artışların şimdiden çalışanlarımıza ve emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Detaylarını daha sonra açıklayacakları asgari ücret zammına ilişkin müjdeyi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu artışların şimdiden çalışanlarımıza ve emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum ve şu anda Çalışma Bakanım süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonra varmadan inşallah bitirecekler.

Ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle, tüm işçilerimizle ve emeklilerimizle inşallah paylaşma fırsatını bulacağız. Yılbaşında gelişmelere uygun şekilde çalışmalarımızın çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ücretlerini tekrar gözden geçirecek, günün şartlarına göre ne yapılması gerekiyorsa onu da kendilerine vereceğiz.

Haberin Devamı

Ayrıca temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.