Ekonomi Asgari ücret açıklandı mı? Yeni asgari ücret belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret açıklaması

Asgari ücret açıklandı mı? Yeni asgari ücret belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret açıklaması

Paylaş
Asgari ücret açıklandı mı? Yeni asgari ücret belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret açıklaması

Asgari ücret zammı için artık sona gelindi. Aylardır devam eden ‘Asgari ücrete zam olacak mı?’ soruları geride kaldı artık milyonlar asgari ücret zammı açıklamasının ne zaman olacağını bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran Çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleşti. Çalışmalar dün de devam etti. Bugün ise komisyonun son kez toplanıp asgari ücret zammı konusunda nihai kararı vermesi bekleniyor. Peki, Asgari ücret açıklandı mı? Yeni asgari ücret belli oldu mu? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret açıklaması

Asgari ücret açıklaması için geri sayım sona erdi. Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç gündür çalışmalarına devam ediyordu. Asgari ücret temmuz zammı ile ilgili çalışmalardan biri de Resmi Gazete’de yapıldı ve asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadelerde değişikliğe gidildi. Asgari ücret komisyonunun bugün alacağı karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI MI?

Asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte açıklandı.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre yapılan yüzde 30 oranındaki zam ile yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL oldu. 

Yeni asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Milyonlarca kişinin gözü kulağı bugün açıklanacak olan asgari ücrete çevrilmişti. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücretin yüzde 30 artışla temmuz ayından itibaren 5500 lira olduğunu duyurdu.

 

 

TEMMUZ 2022 NET-BRÜT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Yapılan yüzde 40 oranındaki zammın ardından 2022 Temmuz ayı itibariyle net asgari ücret 5.500 TL olurken, brüt asgari ücret ise 6.470,00 TL oldu.

Asgari ücrete yapılan zam ile asgari ücret baz alınarak ödenen birçok ücrette de değişikliğe gidildi. İşsizlik maaşı, askerlik ve doğum borçlanması, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, Bireysel Emeklilik Kesintileri (BES) 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı, engelli aylığı, çocuk desteği, hasta desteği de asgari ücretle birlikte değişti.

Haberin Devamı