Ekonomi Asgari ücret toplantısı bitti mi? Toplantı kararı açıklandı mı? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Asgari ücret toplantısı bitti mi? Toplantı kararı açıklandı mı? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Paylaş
Asgari ücret toplantısı bitti mi? Toplantı kararı açıklandı mı? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Asgari ücret toplantısı 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’te başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında gerçekleşen toplantıda Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak da yer aldı. Peki, Asgari ücret toplantısı bitti mi? Toplantı kararı açıklandı mı? Asgari ücret zammı ücret zammı belli oldu mu? İşte detaylar…

Asgari ücret toplantısında taraflar, 2022 yılının temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam için bir araya geldi. Bakan Bilgin çalışanları enflasyona karşı koruyacaklarını belirtirken, Türk İş Başkanı Atalay asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme talep ettiklerini kaydetti. TİSK Başkanı Burak ise dengeli bir rakamda anlaşmayı ümit ettiklerini söyledi. İşte asgari ücret toplantısına dair ayrıntılar…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI BİTTİ Mİ?

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zammı belirlemek için gerçekleşen asgari ücret toplantısı 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’te başladı. Yaklaşık iki saat süren toplantı saat 16.00 sularında sona erdi.

TOPLANTI KARARI AÇIKLANDI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışlarını yarın tamamlayacağını kaydetti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Asgari ücret toplantısı sona erdi ancak şu an için çalışmalar tamamlanmadı. Çalışmaların yarın tamamlanması beklenirken yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı temaslarını tamamlamasının ardından yurda döndükten sonra açıklaması bekleniyor.