Ekonomi Asgari ücret zammı ne zaman? Son dakika asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı?

Asgari ücret zammı ne zaman? Son dakika asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı?

Paylaş
Asgari ücret zammı ne zaman? Son dakika asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı?

Asgari ücret zammı milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Sene başında yapılan zam ile 4 bin 253 TL olan asgari ücret, enflasyonun her ay yüksek çıkması nedeniyle değerini yitirdi. Çalışanlar ve sendikalar şimdi ‘Asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı?’ araştırması yapıyor…

Asgari ücret zammı ekonomi gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. 2022 yılına girilirken asgari ücrete yüzde 50,5 oranında zam yapılmış ve milyonlarca çalışan ve ailesi rahat bir nefes almıştı. Ancak Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte, gıda ve enerji piyasasındaki sıkıntılar nedeniyle enflasyon günden güne artmaya devam ediyor. Bu da asgari ücrete temmuzda zam yapılması beklentisine yol açıyor…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN?

Asgari ücrete normal şartlarda yılda bir defa sene başında zam yapılıyor. Ancak ekonomik gidişat nedeniyle memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte asgari ücrete de zam yapılması beklentisi bulunuyor.

Mart ayında bir televizyon programında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ZAM YAPILACAK MI?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte hükümet tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği yönündeki söylemler, asgari ücrete zam yapılacağına dair beklentinin yükselmesine neden oldu.

Zira Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrasında yaptığı açıklamada "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." dedi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz aylarda temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı sorusunu "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir." şeklinde yanıtladı.