Ekonomi Asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Son dakika!

Asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Son dakika!

Paylaş
Asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Son dakika!

Asgari ücret zammına ilişkin milyonların beklentisi devam ediyor. Asgari ücrete sene başında yüzde 50,5 oranında zam yapılmıştı. Ancak enflasyon oranlarının yüksek gelmesiyle çalışanlar, temmuzda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla birlikte asgari ücrete de ek zam bekliyor…

Asgari ücret zammı ile 2022 yılında asgari ücretle çalışan bir vatandaşın eline 4 bin 253 TL geçmeye başladı. Ancak yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle enflasyon oranları son dönemlerin en yüksek rakamlarına ulaştı. Çalışan ve sendikaların asgari ücrete ek zam beklentisi sık sık dile getirilirken, hükümet tarafından da önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı? İşte son dakika gelişmeleri…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Asgari ücrete sene başında yüzde 50,5 oranında rekor bir seviyede zam yapılmış çalışanın eline geçen miktar 4.253 TL’ye yükselmişti. Ancak Rusya Ukrayna savaşı, gıda ve enerjideki krizlerle enflasyon oranlarının yüksek çıkması, asgari ücretin değerinin de düşmesine neden olurken temmuz ayında ek zamma dair beklentiler dile getirilmeye başlandı.

Mart ayında bir televizyon programında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

TEMMUZDA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin temmuz ayında asgari asgari ücrete zam yapılmasının söz konusu olmadığını söylerken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrasında yaptığı açıklamada "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz aylarda temmuzda asgari ücrete ek zam yapılacak mı sorusunu "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir." şeklinde sözlerle yanıtlamıştı.