Ekonomi Asgari ücret zammı son dakika 2022! Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı son dakika 2022! Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Paylaş
Asgari ücret zammı son dakika 2022! Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı konusunda son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam konusunda yeşil ışık yakarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücrete ek zam konusunda beklentileri yükseltmişti. Son açıklama ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışıldığını kaydetti…

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş temmuzda ikinci bir zam konusunda beklenti içinde. Enflasyon rakamlarının yüksek gelmesi, sene başında yapılan yüzde 50,5 oranındaki zammın erimesine ve alım gücünün günden güne düşmesine neden olmuştu. İşçi sendikaları ve vatandaşlar asgari ücrete ek zam konusunda taleplerini dile getirirken hükümet tarafından da peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte asgari ücrete ikinci zamla ilgili son dakika açıklaması…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA 2022!

Asgari ücret zammına ilişkin açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Açıklamada dikkati çeken en önemli detay ise “Asgari ücrete ikinci zam” konusunun ilk defa bu kadar net ve açık bir şekilde dile getirilmesi oldu. Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarında, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği ve çalışanların rahatlayacağını ifade etmiş “Asgari ücrete ek zam” sinyali vermişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamasında konuyu şu şekilde ifade etti: “Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz.”

Haberin Devamı

BAKAN BİLGİN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin; “Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile Bağ-Kur’lularla çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin gazetecilerin 'Asgari ücretliye ayrıca bir zam olacak mı?' sorusunu "Konuşmamda her şeyi söyledim. Ayrıca bir açıklama yapmayacağım'' şeklinde yanıtladı.