Ekonomi Asgari ücrete ikinci zamla ilgili çalışanları heyecanlandıran sözler! Asgari ücrete ek zam olur mu?

Asgari ücrete ikinci zamla ilgili çalışanları heyecanlandıran sözler! Asgari ücrete ek zam olur mu?

Paylaş
Asgari ücrete ikinci zamla ilgili çalışanları heyecanlandıran sözler! Asgari ücrete ek zam olur mu?

Asgari ücrete ikinci zamla ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geliyor. Yıl başında yüzde 50 zamlanarak 4 bin 253 liraya yükseltilen asgari ücret zammı siyasetçilerin ve vatandaşın bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Son olarak AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, "Bu tip çalışmalar hangi takvimle, zeminle gerçekleşir ilgili bakanlığın yapacağı açıklama. Prensip olarak şunu söyleyeyim çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerimizin korunması, kollanmasıyla ilgili stratejilerin geliştirilmesi gündemimizdedir " ifadelerini kullandı.

Yeni yıldan itibaren yüzde 50.5’lik artışla 4 bin 253 liraya çıkarılan asgari ücrette yeni artış olabileceği ifade ediliyor. Bu konu siyasiler tarafından da sıkça dile getirilmeye başlandı. İlk sinyali ocak ayı ortasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz” açıklamasıyla vermişti.

Haberin Devamı

'ASGARİ ÜCRET ZAMMI AKLIMIZDA VAR'

Geçtiğimiz hafta ise AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa (aralıkta) yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” diye konuşmuştu.

'ASGARİ ÜCRET ZAMMI DEĞERLENDİRİLİR'

Sonrasında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de asgari ücrete bir daha bakılması gerektiğini vurgulayarak “Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim” demişti. Son olarak Dünya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, olağanüstü şartlar oluşursa ‘asgari ücrete zam durumunun’ değerlendirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

'UYGUN KOŞULLAR OLUŞTUĞUNDA AÇIKLARIZ'

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrette ara zamla ilgili konuştu.

Konunun gündemlerinde olduğunu ve uygun koşullarda açıklanacağını söyleyen Çelik, "Bu tip çalışmalar hangi takvimle, zeminle gerçekleşir ilgili bakanlığın yapacağı açıklama. Prensip olarak şunu söyleyeyim çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerimizin korunması, kollanmasıyla ilgili stratejilerin geliştirilmesi gündemimizdedir. Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Son olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı'nda, "Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur." dedi.

Haberin Devamı