Ekonomi Asgari ücrete ikinci zam sinyali

Asgari ücrete ikinci zam sinyali

Paylaş
Asgari ücrete ikinci zam sinyali

Yeni yıldan itibaren yüzde 50.5’lik artışla 4 bin 253 liraya çıkarılan asgari ücrette yeni artış olabileceği ifade ediliyor.

Bu konu siyasiler tarafından da sıkça dile getirilmeye başlandı. İlk sinyali ocak ayı ortasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz” açıklamasıyla vermişti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta ise AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu anki mevzuat gereği yılda bir defa (aralıkta) yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Aklımızda var. Zamanı geldiğinde, bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” diye konuşmuştu.

Sonrasında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de asgari ücrete bir daha bakılması gerektiğini vurgulayarak “Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim” demişti. Son olarak Dünya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, olağanüstü şartlar oluşursa ‘asgari ücrete zam durumunun’ değerlendirileceğini söyledi.

Haberin Devamı