Ekonomi Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret için 5 bin 200 lira mümkün mü? İşte son açıklama

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret için 5 bin 200 lira mümkün mü? İşte son açıklama

Paylaş
Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret için 5 bin 200 lira mümkün mü? İşte son açıklama

Asgari ücrette yüzde 25'in üzerinde bir zam beklediğini belirten Prof. Dr. Sefer Şener, işçi tarafında DİSK'in 5 bin 200 liralık asgari ücret önerisi olduğunu hatırlattı. Asgari ücrette 5200 lira mümkün mü? Asgari ücrete yüzde kaç zam gelir? 7 milyona yakın kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili Prof. Dr. Sefer Şener'in açıklaması...

İşçisinden işverenine tüm kesimlerin gözü kulağı asgari ücrette. 2022’de uygulanacak asgari ücrette önemli bir artışa gidilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Peki asgari ücrette 5200 lira mümkün mü? Konuşulan zam oranları neler? Prof. Dr. Sefer Şener konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Asgari ücrette yüzde 25'in üzerinde bir zam beklediğini belirten Şener, "İşçi kesiminden 5 bin 200 liralık asgari ücret önerisi var. Bu öneri ne kadar gerçekleştirilebilir. Bunu yapılan araştırmalarda göreceğiz." dedi.

Asgari ücret toplantıları aralık ayının başında başlayacak ve yıl sonuna kadar sürecek. Nitekim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ciddi bir artış yapılacağının sinyalini vererek, asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceklerini belirtmişti.

ASGARİ ÜCRET İÇİN FARKLI FORMÜLLER HAZIRLANIYOR

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret oldukça yoğun bir kitleyi ilgilendiriyor. 7 milyona yakın kişi asgari ücretle çalışıyor. Daha üst kademelerdeki çalışanların maaşı da asgari ücrete göre değerlendiriliyor. Bu konuyla ilgili çok değişik öneriler var. Hükümet tarafından, işçi ve işveren tarafından formüller hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETTE 5 BİN 200 LİRA MÜMKÜN MÜ?

İşçi tarafında DİSK'in bir açıklaması var. Türkiye'deki şartlar gereği asgari ücretin geldiği boyut. Bunun refah artışının işçiye yansıması için DİSK bunun 5 bin 200 lira olmasını bekliyor. Peki asgari ücrette 5 bin 200 lira mümkün mü?

"SGK PRİM PAYLARIN BİR DESTEK GÖRECEĞİZ"

DİSK'in önerisi şu verginin tamamı devlet tarafından karşılansın diyor. 1400 liralık bir kesinti mevcut. Bu öneri ne kadar gerçekleştirilebilir. Bunu yapılan araştırmalarda göreceğiz. Şurası kesin. Devlet vergi aşamasında ve SGK prim paylarında bir destek göreceğiz. Devletinde bu işte elini taşın altına koyacağını görüyoruz.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM GELİR?

Toplumun beklentisi enflasyonun üzerine bir zam konulması. Refah payı da eklendiğinde en azından beklenti yüzde 25'lerin üzerinde... 'Bu oran şimdiden yüzde 25'in üzerinde gerçekleşecek' diye biliriz. Enflasyon oranı bize bu rakamı gösteriyor. Bu işin bide işveren tarafı var . Asgari ücretlini 4 bin 203 lira işverene maliyeti var.

SGK PRİM PAYLARINDA VERGİ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

İşveren cephesinden SGK prim paylarında vergi oranlarında bir indirim istiyor. Devlet belli oranlarda feragat edecek. Hükümet asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyecek. Çalışanların bu süreçten pozitif çıkması toplumun huzuru açısından çok önemli."

Haberin Devamı