Ekonomi Asgari ücretle ilgili AK Parti'den çalışanları heyecanlandıran mesaj

Asgari ücretle ilgili AK Parti'den çalışanları heyecanlandıran mesaj

Paylaş
Asgari ücretle ilgili AK Parti'den çalışanları heyecanlandıran mesaj

Çalışanların merakla beklediği "Asgari ücrete zam yapılacak mı?" sorusuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den vatandaşları heyecanlandıran yanıt geldi. Zengin katıldığı canlı yayında, "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son Kabine toplantısının ardından, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Milyonlarca kişi asgari ücrete temmuz ayında zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Konuya ilişkin son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'den geldi. TVNET ekranlarına konuk olan Zengin, çalışanları umutlandıran açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"ÇALIŞMA YAPILIYOR"

"Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum" diyen Zengin, "En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor." ifadelerini kullandı.

"BAKANLARIN AÇIKLAMA YAPMASI LAZIM"

Somut bir şey söylemeyi doğru bulmadığını ifade eden Zengin, "Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım. Sayın bakan 'Henüz elimizde böyle bir çalışma yok' demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kabine toplantısı sonrası konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir yandan enflasyonu dizginleyecek tedbirler alırken, diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yılbaşında asgari ücretten, işçi memur ve emekli maaşlarına kadar, geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı