Ekonomi Asgari ücrette flaş gelişme: Temmuz ayında ikinci zam...

Asgari ücrette flaş gelişme: Temmuz ayında ikinci zam...

Paylaş
Asgari ücrette flaş gelişme: Temmuz ayında ikinci zam...

Asgari ücrete ikinci zam sinyali geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ikinci kez asgari ücrete zam yapılabileceğini söyleyerek milyonları heyecanlandırdı. Katıldığı bir canlı yayında açıklama yapan Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Önümüzdeki aylarda asgari ücrette ikinci bir düzenleme yapılabilir. Milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir televizyon programında"Asgari ücrete yılda bir kez yapılıyor, bunun ikiye çıkarılma olasılığı var mı? Altıncı ayda bir düzeltme gibi bir şey olur mu?" sorusuna yanıt verdi. Özkan, 2023 Ocak ayını beklemeden ikinci bir zam yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Haberin Devamı

"BUNU DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu daha önce ifade ettiğini belirten Özkan bunun mümkün olduğunu belirterek "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız" ifadelerini kullandı.

"Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" diyen Özkan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerinin altını çizdi.

"MALİYET ARTIŞI OLURSA VATANDAŞIN GELİRİNİ DE ARTIRIRIZ"

Özkan ayrıca, "Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan

Ocak ayında asgari ücretin 2 bin 825 TL'den 4 bin 253 TL olarak açıklanması sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücreti yüzde 50 oranında artırarak, yılın ilk yarısı için memur ve emekli maaşlarını yüzde 26-31 arasında yükselterek, emeklilerimizin taban aylığını 2500 liraya çıkartarak, milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz." demişti.