Asgari ücrette uzlaşı trafiği

Doğrudan 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak da birçok ücreti ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor.
2026 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısını 12 Aralık’ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını da dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’i ziyaret ederek, taleplerini dinledi ve komisyon toplantısına iletti. İşçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ’in katılmadığı toplantıda, hükümet temsilcileri ile işveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yer aldı.
TALEPLERİ KOMİSYONA GELDİ
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile görüşen Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin sosyal diyalogları sürdürdüklerini söyledi. Işıkhan, “TÜRK-İŞ Genel Başkanı, komisyonda yer almama gerekçelerini tekrar ifade etti. Daha sonra HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret ettim. Benim istişare sürecini yönetmemdeki amaç, işçi kesimi masada yok, olmayabilir. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak TÜRK-İŞ’e giderek TÜRK-İŞ masasını kurduk. HAK-İŞ’e giderek HAK-İŞ masasını kurduk ve asgari ücretle ilgili olarak iki başkanın taleplerini ve tekliflerini aldım” dedi.
ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?
Açıklamasının ardından komisyon toplantısına katılan Işıkhan, işçi sendikalarından aldığı bu görüşleri, diğer komisyon üyelerine aktardı. Çalışma Genel Müdürü Oğuz Tuncay’ın başkanlığında yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile TÜİK temsilcileri, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaştı. Asgari ücret, halen bir işçi için aylık brüt 26 bin 5 lira 50 kuruş, kesintiler düştüğünde net 22 bin 104 lira 67 kuruş olarak uygulanıyor. İkinci toplantıdan da bir rakam yansımazken, üçüncü toplantının haftaya yapılması bekleniyor.
10 kişinin öldüğü faciada şoför asli kusurlu
Seni öldürmezsem adam değilim' demişti... 5 çocuk annesi Fatma Adır'ın ifadeleri şoke etti!
Türkiye onu kızının mezarına taktırdığı kamerayla tanımıştı! Acılı babadan kahreden haber
Danıştay Üyeliklerine seçim kararı Resmi Gazete’de
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü






