Ekonomi AVM'lerde ortak gelir ve giderler netleşti

AVM'lerde ortak gelir ve giderler netleşti

Paylaş
AVM'lerde ortak gelir ve giderler netleşti

Ticaret Bakanlığı, alışveriş merkezleri (AVM) arasındaki uygulama birliğinin sağlanması amacıyla ortak kullanım alanlarından elde edilen gelirler ile giderlerin kapsamını belirledi.

Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ortak kullanım alanlarına ilişkin elektrik, su, doğalgaz, bakım ve onarım gibi giderler ile fiilen çalışan bordrolu yönetim personelinin göreviyle ilgili olanlar ‘ortak gider’ kabul edildi. İşletmelerden yalnızca bu giderler için ortak gider katılım payı tahsil edilebilecek.

Haberin Devamı

REKLAM İÇİN ALAMAYACAK

Ortak kullanım alanlarından elde edilen geçici kiralama, reklam, pazarlama, kültürel faaliyet, baz istasyonu, ATM ve diğer gelirler ile AVM yönetimlerince işletmelerden alınan gider avanslarından elde edilen her türlü gelir ‘ortak gelir’ kabul edildi. Bu gelirler, yalnızca ortak giderlerin karşılanmasında kullanılabilecek. AVM’nin ortak gideri niteliğinde olmayan ve yönetime ait olduğu kabul edilen reklam, pazarlama ve danışmanlık gibi işlemler için işletmelerden herhangi bir bedel tahsil edilemeyecek.