Ekonomi Ayda bin lira taksitle ev

Ayda bin lira taksitle ev

Paylaş
Ayda bin lira taksitle ev

Kuzey otoyolu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı projeleriyle İstanbul, Karadeniz’e doğru genişleyecek. Bu da bölgeyi cazibe merkezi yapıyor.

Yatırımcıların gözü bölgeye dönmüş durumda. Havalimanı çalışanlarının bir bölümü, markalı proje sahiplerinden hızlı davranıp bir yıl öncesinden bölgede konut yapımı için çalışmalarını başlattı bile.

7 kişilik kurucu üyenin önderliğinde Kasım 2016’da kurulan Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, havalimanı çalışanlarına yönelik 600 konutluk bir proje yapacak. Başlangıçta havalimanı çalışanları dışında üye kabul etmeyen Hava Kent, bürokratlar ve diğer kamu çalışanlarının üyelik yoğun istekleri üzerine projeyi geliştirerek 4 bin konut üretmeye karar verdi.

‘150 BİN LİRAYA LÜKSÜ YAŞATACAĞIZ’

Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Eyüp Akpınar, dört etapta 4 bin konutla birlikte otel, hastane, AVM, ofis ve cami de olacağını söyledi. Amaçlarının sadece konut üretmek olmadığını da sözlerine ekleyen Çavuş, Kuzey İstanbul’da yepyeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını dile getirdi. Bölgede konut üretmek isteyen çok sayıda şirketin bulunduğunu ve hemen hemen hepsinin de “3. Havalimanına en yakın” proje olduklarını iddia ettiğini sözlerine ekleyen Çavuş, “3. Havalimanı’na en yakın proje Hava Kent.

Havalimanı açıldığında yakınında uygun fiyata nitelikli konut bulmak mümkün olmayacak. Biz de hala uygun fiyatlı olan Akpınar’da brüt metrekare fiyatı 2 bin 300 liradan sosyal donatıları olan nitelikli konutlar üreteceğiz. 60 metrekarelik 1+1’ler 150 bin lira, 90 metrekarelik 2+1’ler 210 bin lira ve 120 metrekarelik 3+1 daireler de 270 bin lira” dedi.

Haberin Devamı