Ekonomi Aylık 350-400 lira ödeniyor, büyük güvence sağlıyor! Yaş sınırı yok ama bunlara dikkat!

Aylık 350-400 lira ödeniyor, büyük güvence sağlıyor! Yaş sınırı yok ama bunlara dikkat!

Paylaş
Aylık 350-400 lira ödeniyor, büyük güvence sağlıyor! Yaş sınırı yok ama bunlara dikkat!

Türkiye’de 18 milyon öğrenci eğitim görüyor. Başınıza bir iş geldiğinde, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın eğitim hayatının yarıda kalmamasını sigortayla garantileyebilirsiniz. Aylık 350-400 lira vererek çocuğunuzun eğitim hayatını garantileyebilirsiniz. İşte detaylar... Gülten Uğurlu'nun haberi...

Geleceğe yönelik kaygıların ön plana çıktığı pandemiyle birlikte değeri daha fazla anlaşılan sigorta türlerinden birisi de eğitim sigortası. Çünkü eğitim sigortası yaptırdığınızda; yaşayacağınız kaza veya vefat gibi maddi durumunuzu olumsuz etkileyecek beklenmedik olaylara karşı çocuğunuzun tüm eğitim masrafları karşılanıyor. Üstelik çocuğunuza eğitim güvencesini, sigortaya ayda 350-400 lira ödeyerek sağlamanız mümkün.

Haberin Devamı

200 BİN AİLE FAYDALANIYOR

Türkiye’de 200 binden fazla ailenin eğitim sigortası var. Sigorta yaptıranların büyük çoğunluğu da çocuğunu özel okulda okutan aileler. 2021-2022 eğitim dönemi için özel okul fiyat aralığı okula ve iline göre değişmekle birlikte 15-120 bin lira. Ortalama ise 20-25 bin lira. Buna yemek, servis, kıyafet ve yayınlar da eklendiğinde yıllık maliyet 30 bin lirayı buluyor. Salgın döneminde sağlık kaygısı taşıyan ebeveynler, eğitim sigortasına daha fazla yöneldi.

YAŞ SINIRI YOK

Eğitim sigortası kişinin kendisini değil, çocuklarını güvence altına almayı amaçlayan bir ürün. Tüm eğitim seviyeleri için geçerli, çocuk ile ilgili yaş sınırı yok. Anne ve baba çocukları için eğitim sigortası yaptırabildiği gibi bir yakınının çocuğu için de kendi adına eğitim sigortası ürünü alabilir. Bazı sigorta şirketleri sadece ‘vefat teminatı’ olarak poliçe düzenliyor. Yani sigorta ebeveynin vefatı halinde devreye giriyor ve çocuğun eğitim hayatı boyunca masrafını karşılıyor. Bazı sigorta şirketleri de vefat durumu olmadan kritik hastalık ya da kaza sonucu tam ve kalıcı sakatlık risklerine karşı finansal güvence sağlayarak, çocuğun eğitim masrafını karşılıyor.

Haberin Devamı

MASRAFA VE SÜREYE GÖRE

Bu ürünlerde teminat tutarı, çocuğun yıllık eğitim masrafı ve eğitim süresi dikkate alınarak belirleniyor. Teminat, kalan eğitim süresi ile orantılı olarak her yıl azalarak eğitim süresi sonuna kadar devam ediyor. Örneğin, çocuğun yıllık eğitim masrafının 20 bin lira olduğunu ve eğitiminin bitmesine 5 yıl kaldığını varsayalım. 5 yıl boyunca eğitim güvencesine sahip olmak isteyen bir ebeveyn, teminat tutarını başlangıçta 100 bin lira olarak belirliyor ve teminat her yıl 20 bin lira azalarak 5 yıllık eğitim süresi boyunca devam ediyor.

VERGİ AVANTAJI

Eğitim sigortasında vergi indirimi avantajı bulunuyor. Ödenen primleri belirtilen oranda Gelir Vergisi matrahından düşerek, yüzde 15’ten yüzde 40’a varan oranda vergi indiriminden yararlanılabileceğini kaydeden Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, şunları söyledi: “Örneğin; brüt 6 bin lira maaş alan bir çalışan, ödediği aylık 400 liralık prim tutarının tamamını Gelir Vergisi matrahından indirebilir. Çünkü ödediği prim tutarı (400 lira), aylık brüt ücretinin yüzde 15’ini ve brüt asgari ücretin yıllık tutarını aşmamaktadır.”

Haberin Devamı

BUNLARA DİKKAT!

  • Başvuru için 18 ile 65 yaş arasında olmak gerekiyor.
  • En az 1, en fazla 25 yıllık eğitim sigortası seçenekleri bulunuyor. Yani okul öncesi eğitim programlarıyla üniversite sonuna dek çocuğun geleceğini planlayabilmek mümkün.
  • Sadece sigortayı yaptıran kişinin başına gelebilecek hastalık, kaza ve vefat durumunda eğitim sigortası tazminatı ödeniyor.
  • Ödemeler ise kişinin bütçesine göre peşin, aylık, üç aylık, altı aylık veya yıllık olarak yapılabiliyor.
  • Sigorta primi; sigorta yaptıranın yaşı, cinsiyeti, seçilen teminat tutarının süresi ve ödeme şekline göre belirleniyor.
  • Sigorta şirketleri tarafından sunulan eğitim sigortası paketlerini iyi inceleyin. Size uygun olanını seçin.