Ekonomi Bakan Bilgin asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam var mı?

Bakan Bilgin asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam var mı?

Paylaş
Bakan Bilgin asgari ücret açıklaması! Asgari ücret zammı olacak mı? Temmuzda asgari ücrete ek zam var mı?

Bakan Bilgin’in açıklaması özellikle asgari ücrete zam bekleyen milyonları heyecanlandırdı. Son dönemlerde daha sık dile getirilen asgari ücret zammına ilişkin her gelişme hem işçi hem de işverenler tarafından yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında asgari ücrete ek zam konusunda umutları artırdı. İşte 2022 asgari ücret temmuz zammına dair son durum…

Asgari ücret zammı olacak mı?’ ve ‘Temmuzda asgari ücrete ek zam var mı?’ soruları gündemdeki yerini korurken hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonları ilgilendiren konuyla ilgili olumlu yorumlar yaptı. Enflasyon oranlarının yüksek gelmesi asgari ücretle çalışan vatandaşlarda temmuz ayında asgari ücrete ek zam beklentisini doğurmuştu. Son olarak Bakan Bilgin 14 Haziran Salı günü (Bugün) yaptığı açıklamada asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

BAKAN BİLGİN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çok önemli açıklamalara imza attı. Çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizen Bakan Bilgin, “Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile Bağ-Kur’lularla çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin gazetecilerin 'Asgari ücretliye ayrıca bir zam olacak mı?' sorusunu "Konuşmamda her şeyi söyledim. Ayrıca bir açıklama yapmayacağım'' şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEMMUZDA ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Haziran Pazartesi günü Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında milyonlarca çalışan ve ailesinin merakla beklediği temmuz asgari ücret zammına ilişkin olarak da "İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Milli gelir sıralamasında Türkiye'nin yükselmesine mani olanlarla hesaplaşmamızı tamamlamadan son nefesimizi vermeyeceğiz." dedi.