Ekonomi Bankalar 13-14 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günleri açık olacak mı?

Bankalar 13-14 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günleri açık olacak mı?

Paylaş
Bankalar 13-14 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günleri açık olacak mı?

Kurban Bayramı bu sene 9 Temmuz - 12 Temmuz tarihleri arasında idrak ediliyor. Kurban Bayramı tatili 15 Temmuz ile birleştirilmesiyle 9 güne çıkarıldı. Bilindiği üzere bankalar resmi tatil günleri boyunca işlem yapmıyorlar. Bankalarda işlem yapması gereken vatandaşlar "Bankalar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt arıyorlar. İşte bankaların açılış tarihi...

Bu sene Kurban Bayramı resmi tatilinin ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün peşi sıra gelmesi nedeniyle 13-14 Temmuz Çarşamba Perşembe günleri devlete bağlı resmi kurum ve kuruluşlara idari izin verildi. Ancak bu tarihlerde bankaların çalışıp çalışmayacağı da merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Bankalar resmi tatillerde hizmet vermiyorlar. Kurban Bayramı tatili bankalar için de arefe günü olan 8 Temmuz Cuma günü öğleden sonra başladı. Buna göre bankalar 12 Temmuz Salı günü dahil olmak üzere 13 Temmuz Çarşamba gününe kadar kapalı olacak. EFT işlemlerinde bayram boyunca aktarım yapılmayacak. Havale ve EFT işlemleri ise resmi tatilin ardından ilk gün yapılacak.

BANKALAR 13 TEMMUZ'DA AÇILIYOR MU?

Bankalar, idari izin olan 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri ise çalışacak. Şubeleri açık olacak, internet üzerinden verdiği hizmetleri resmi çalışma saatleri arasında vermeye devam edecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ise tüm diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi resmi tatil olacak.

Bankaların bankamatikleri Kurban Bayramı süresince para çekme, yatırma, ileri tarihli EFT, havale işlemleri (talimatlar) için kullanılabilir olacak. Şube içinde yer alan, dışarıdan erişimi olmayan bankamatikler ise (ATM cihazları) bankaların kapalı olduğu müddet boyunca ulaşılamayacak. Ancak 13-14 Temmuz tarihlerinde, bankaların açılması ile kullanılabilecekler.

Haberin Devamı

11-12 Temmuz Pazartesi-Salı günleri yapılacak havale-EFT gibi işlemler talimat olarak alınacak ve tüm işlemler resmi tatilin bitiminden sonra, 13 Temmuz Çarşamba günü resmi çalışma saatleri itibarıyla gerçekleştirilecek.