Ekonomi Bankalar cumartesi günü açık olacak mı? Hangi bankalar cumartesi günleri açık olacak?

Bankalar cumartesi günü açık olacak mı? Hangi bankalar cumartesi günleri açık olacak?

Paylaş
Bankalar cumartesi günü açık olacak mı? Hangi bankalar cumartesi günleri açık olacak?

Banka müşterileri için sevindirici gelişme. Banka şubelerinin resmi tatillerde ve hafta sonlarında kapalı olması, hafta içi iş yoğunluğu nedeniyle dışarı çıkamayan pek çok kişi için sıkıntıya neden oluyordu. Ancak gelen haberlere göre bankalar cumartesi günleri de şubelerini açmak için çalışma başlattı. Öyle ki uygulama için ilk adım atıldı ve cumartesi günü açık olacak ilk pilot banka ve şubesi de şimdiden belli oldu. Bankaların cumartesi günü açık olmasıyla ilgili en çok merak edile konu ise cumartesi günü hangi işlemlerin yapılabileceği oldu…

Bankacılık işlemleri artık sadece hafta içi değil cumartesi günleri de gerçekleştirilebilecek. Çalışmaları devam eden uygulama ilk olarak bir banka ile başlayacak. Cumartesi banka şubelerine giden vatandaşlar birçok işlemi beklemeden yapabilecek. Uygulamanın tamamen hayata geçmesi ile bankalarda mesai gün sayısı 6’ya çıkacak…

Haberin Devamı

BANKALAR CUMARTESİ GÜNÜ ÇALIŞACAK MI?

Devlet bankaları ile özel bankaların tümü ülkemizde hafta içi 5 gün mesai yapıyor. Bölgeden bölgeye değişiklik göstermekle birlikte bankalar hafta içi genellikle 09.00 ile 18.00 saatlerinde hizmet veriyor. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık işlemleri banka müşterilerine esnek çalışma saatleri ile birçok bankacılık işlemini gerçekleştirebilme imkanı sunsa bile özellikle para gönderme işlemleri hafta sonları ve resmi tatillerde gerçekleştirilemiyor.

Ancak gelen haberlere göre bazı bankalar cumartesi günü şubelerini açmak için hazırlıklar yapmaya başladı. İlk olarak Yapı Kredi bankası cumartesi günleri kapılarını müşterilerine açacak. Pilot bölge olarak İstanbul Şaşkınbakkal seçilirken, bölgedeki banka şubeleri cumartesi günleri saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Haberin Devamı

HANGİ BANKALAR CUMARTESİ GÜNLERİ AÇIK OLACAK?

Birçok bankanın cumartesi günü şubelerini açmak için çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Ancak şu an için açıklama sadece Yapı Kredi’den geldi.

CUMARTESİ GÜNLERİ BANKALARDA HANGİ İŞLEMLER YAPILACAK?

Yapılan açıklamaya göre bankalarda hafta içi gerçekleştirilen tüm işlemler cumartesi günleri de yapılabilecek.