Ekonomi Başbakan Erdoğan Trump Towers'ı açtı

Başbakan Erdoğan Trump Towers'ı açtı

Paylaş
Başbakan Erdoğan Trump Towers'ı açtı

Trump Towers Mall, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın da katıldığı törenle açıldı

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile geldiği Şişli’deki Trump Towers Mall’ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul’un, eşsiz tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra son dönemde çok geniş bir coğrafyanın ticaret ve finans merkezi olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi.

Çok sayıda uluslararası spor, kültür organizasyonuna İstanbul’da başarıyla ev sahipliği yaptıklarını, şu anda komşuların "Benim ekonomik sorunlarım var. Ben Akdeniz oyunlarını yapamam bu organizasyonu başkaları yapsın’ diyerek çekildiklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye olarak Akdeniz Olimpiyatlarına Mersin’de hazırlandıklarını söyledi.

Erdoğan, uluslararası zirvelerle İstanbul’un adının dünyada çok daha fazla yankılanmasının önünü açtıklarını, İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olması konusunda yoğun şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Asya yakasında finans merkezine devlet bankaları ile SPK ve BDDK gibi kuruluşların taşınacağını, finansla ilgili özel sektörün bir kısmının da Anadolu yakasında yatırımlarına başladığını ifade eden Erdoğan, bunu da durup dururken rastgele yap anlayışıyla değil, İstanbul’da bir yerleşim planının olduğunu, İstanbul’un görünümünü, tabii, tarihi ve kültürel zenginliklerini muhafaza etmek için de çok büyük bir hassasiyet içinde olduklarını kaydetti.


.
Erdoğan, bu tarihi değerleri korumak, bunların restorasyonlarını yoğun bir şekilde yapmak suretiyle de turizmin en önemli destinasyonlarından biri olarak İstanbul’u dünyaya sunduklarını söyledi.

-"İstanbul’daki otellerimiz ihtiyaca cevap veremiyor"-

Başbakan Erdoğan, "Şu anda İstanbul’daki otellerimiz ihtiyaca cevap veremiyor. Böyle bir konuma geldik. Onun için de ciddi bir şekilde otel yatırımları devam ediyor" dedi. Ulaşım yatırımlarını yaparken, konut üretirken, altyapı yatırımlarını hızla sürdürürken, modern İstanbul ile tarihi İstanbul ayrımını çok büyük bir dikkatle gözettiklerini ifade eden Erdoğan, "Asrın en büyük projelerinden biri olan Marmaray’ı inşa ederken, bir yandan kazılarda ortaya çıkan tarihi eserlerin muhafaza edilmesi ki biraz bizi geciktirmesi açısından üzdü. Bizim 4 yılımız gitti. Yoksa şu anda bitmiş olacaktı. Ama orada o kadar hassasiyet gösterildi ki tencere tavaya varıncaya kadar dikkat edildi ve bundan dolayı 3-4 yılımız gitti. Yoksa şu anda bitmiş olacaktı ve tüm ülkemiz halkının ve insanlığın hizmetinde olacaktı" dedi. Erdoğan, Boğaz’daki tabii yaşamın korunması için projeyi duyarlılıkla yürüttüklerini ikinci tüp geçidin de aynı şekilde başladığını ve inşasının devam ettiğini bildirdi.

-"Boğaz’da çirkin yapılaşmayı ortadan kaldıracağız"-


Bu dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı kurmalarının en önemli sebebinin yeni düzenlemelerle birlikte Türkiye’nin yeni nazım imar plan uygulanmasında artık rastgele bir yapılanma değil, kontrollü bir yapılanmayı sağlamanın adımlarını attıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Şimdi bu bakanlığımız bu adımları atıyor.

Onun için de Boğaz’ı yeniden ele alacağız. Boğaz’ı yeniden ele almak suretiyle Boğaz’daki çirkin yapılanmayı ortadan kaldıracağız. Ve yapılması gereken müdahaleleri de yapacağız. Burada merkezi yönetim, Büyükşehir, ilçe belediyeleri işi birlikte yürütmekte kararlıyız. En ufak bir geri adım atma burada söz konusu değil. Galataport, Haydarpaşa Port, bunun yanında Yassıada... Orası inşallah Yassıada olmaktan çıkacak ve bir özgürlük adası haline gelecek. Onun da projesi bitti. Kanal İstanbul sözüm vardı.

Onun proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah proje biter bitmez Kanal İstanbul da sahibini bulacak ve Kanal İstanbul ile birlikte ikinci bir alternatif boğazı İstanbul’a kazandırmış olacağız. İki yakada iki birer milyonluk şehir ve bunun yanında kapasitesi 100 milyon olan İstanbul Havaalanını yapacağız. Onun da çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda bu yıl içinde bunların ihaleleri yapılacak ve inşaat çalışmaları başlayacak."

-İstanbul Modern yerinde duracak-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da tarihin yağmalanmasına, kültürün bozulmasına tabii hayatın yok edilmesine asla bundan böyle Kültür Bakanlığı vasıtasıyla rıza göstermediklerini, göstermeyeceklerini söyledi. Bir dünya kenti olan İstanbul’un, eski ile yeninin kaynaştığı, uyum içinde varlığını idame ettirdiği, yeninin eskiye saygı gösterdiği bir düzlemde büyümesi için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, "Hem tarihi İstanbul’u koruyacak, hazinelerini daha görünür hale getirmek için güzelleştirecek, hem de modern İstanbul’u estetik ve mimari kaygılardan taviz vermeksizin inşa edeceğiz" dedi.

Erdoğan, bazı gazetelerde "İstanbul modernin yıkılması veya kaldırılması" gibi haberlere üzüldüğünü, böyle bir şeyden haberi olmadığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nereden çıktı şaşırdım. Meğer bu işin de spekülatörleri varmış. Onlar bu tür bir haberi uydurarak, orada olumsuz bir gelişmeye vesile olsun diye böyle bir adımı atıyorlar. Ben bu ülkede Başbakan olduğum sürece İstanbul Modern yerinde duracaktır. Çünkü bu sözü veren biziz. İstanbul müzeleri ve sergileri itibariyle fakirken yavaş yavaş zenginleşiyor.

Bu zenginliği durduramayız. Bu zenginleşme süreci devam edecektir. Aynı şekilde yan tarafındaki bir antrepoyu da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne vermek suretiyle orayı da büyük bir sergi alanına dönüştürüyoruz. Mimar Sinan Üniversitesi’nin elinde ciddi sayıda obje ve eser var. Orada bu eserleri sergileme imkanı bulacak. Güzel bir mimari çalışma yapmışlar. İnşallah kısa zamanda o da hizmete girdiğinde Galataport çok daha zengin bir görünümü sergilemiş olacak. Bu yeni dönemde İstanbul için ürettiğimiz büyük ölçekli projeler de böyle bir anlayışın ürünüdür."

Doğan Holding Onursal Başkanı Doğan: "Yaklaşık 2 bin kişiye yeni iş alanı açtık"

Kıvılcım Dans Topluluğu’nun gösterisiyle başlayan törende konuşan Aydın Doğan, bir İstanbul sevdalısı olarak Başbakan Erdoğan’ın bu şehirle ilgili bütün projeleri yakından izlediğini bildiklerini, bugün buraya gelmesinin de bu ilginin açık göstergesi olduğunu söyledi.

Trump Towers’ın yapımına 2007’de başladıklarını ve inşaatına 400 milyon dolar harcadıklarını ifade eden Doğan, 39 katlı rezidans kulesi ve arkasında 37 kat ofis kulesi ve bunları birbirine bağlayan 5 artı 2 kat alışveriş, eğlence ve spor alanlarıyla büyük bir kompleks olduğunu söyledi.

Doğan, bu bölgedeki binaların çoğunun 1960 ve 1970’li yıllarda, o dönemdeki inşaat teknolojisi ile yapıldığını, bu kompleksi düşünürken özellikle işletmesinde dünyaca ünlü Trump Towers’tan lisans aldıklarını ve Avrupa’da bu lisansın ilk kez kendilerine verildiğini kaydetti.

-175 marka hizmet verecek-

Bu bölgenin İstanbul’da trafiğin ve toplu taşımacılığın önemli kavşak noktası olduğunu, metrobüs ve otobüsler için park yeri ve peronlara ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Doğan, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde 110 bin metrekare otopark alanının 35 bin metrekaresini belediyenin hizmetine verdiklerini, kuleleri metroya bağlamak için yeni projelerin de gündemde olduğunu bildirdi.

Doğan, bu binalarda yaşayanlar ve çalışanlar ile alışveriş merkezine gelenlerin geniş bir toplu taşıma alanından istifade edeceklerini söyledi. Alışveriş merkezini yenilikçi anlayışla düzenlediklerini ve burada çocuk parkı oluşturduklarını belirten Doğan, burada çocukların hem eğleneceğini hem de öğreneceğini kaydetti. Doğan, alışveriş merkezinde yerli ve yabancı 175 markanın hizmet vereceğini vurgulayarak, bu markaların sahipleri ve yetkililerine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Rezidans kulelerinde takriben 1000 kişinin yaşayacağını, iş kulesinde yaklaşık 6 bin kişinin çalışacağını tahmin ettiklerini aktaran Doğan, kulelerde hizmet için görev alan ve mağazalarda çalışan insanlarla birlikte yaklaşık 2 bin kişiye yeni iş alanı açtıklarını söyledi. Aydın Doğan, "Dünyanın cazibe merkezi haline gelen İstanbul’un ekonomisine, istihdamına ve kentsel dönüşüm çalışmalarına mütevazı da olsa bir katkıda bulunduk. Artık yıkıp bozan değil, yayıp geliştiren bir zihniyetin gelişmesi hepimize cesaret veriyor" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TRUMP TOWERS’TA GEZDİ, ALIŞVERİŞ YAPTI

Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Trump Towers Mall’daki mağazaları dolaştı. D&R mağazasına giren Erdoğan, buradan kitap satın aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı eşi Ahmet Faralyalı, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile yönetim kurulu üyesi eşi Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner ile eşi Osman Boyner ile birlikte açılışın ardından mağazaları dolaştı.

Erdoğan ilk olarak eşi Emine Erdoğan ile Sarar mağazasının açılışını yaptı. Erdoğan, "Sarar’ın 260. mağazası. Maşallah, hayırlı olsun. Bol bereketli kazançlar temenni ediyorum. Ya Allah Bismillah " diyerek kurdeleyi kesti. Ardından Lc Waikiki mağazasının da açılışını yapan Erdoğan, Kiğılı mağazasına gitti. Kiğılı giyimin sahibi Abdullah Kiğılı’ya, "Bu kaçıncı mağaza" diye soran Erdoğan, "220’nci mağaza. Maşallah, Allah bol bereketli kazançlar nasip etsin" diyerek kurdeleyi kesti. Açılışın ardından Erdoğan, mağazadaki anı defterine de duygularını yazdı.

ERDOĞAN D&R’DAN KİTAP SATIN ALDI

Daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte D&R mağazasını gezen Erdoğan’a Cihannüma ve İstanbul adlı kitaplar hediye edildi. Başbakan Erdoğan burada alışveriş de yaptı. Erdoğan çocuklar için hazırlanan ve oyuncak dinazorların bulunduğu standı da inceledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile kitap standını inceleyen Erdoğan, gazeteci Taha Akyol’un yazdığı "Atatürk’ün İhtilal Hukuku", " Türkler ve Ermeniler ", Taha Akyol ve Aydın Menderes’in birlikte yazdığı " Babam Adnan Menderes " kitaplarını aldı. Mehmet Ali Birand’ın, "28 Şubat Son Darbe" kitabını ve DVD’sini de alan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nun, "Stratejik Derinlik" kitabını da aldı.

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile ardından Mudo mağazasına girdi. Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu ile bir süre sohbet eden Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’a, " Hanım hanım, mobilya da satılıyor" dedi. Ardından da sergilenen mobilyaları eşine gösterdi. Emine Erdoğan da, Mustafa Taviloğlu’ndan mobilyalarla ilgili bilgi aldı. Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan daha sonra asansöre binerek üst kata çıktı. Bir süre Trump Towers Mall’da kalan Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan çıkışta bekleyen vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner uğurladı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra Atatürk Havalimanı’na hareket etti.

AA- DHA

Haberin Devamı