Bayraktar K2, çoklu formasyon uçuşlarını gerçekleştirdi! Bakan Kacır'dan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin insansız havacılıkta dünya lideri konumuna yükselen Baykar'ın attığı adımların, Türk tarihine İstanbul’un fethinden bu yana gerçekleştirilen en büyük yenilikçi askeri kabiliyet inşası olarak geçeceğini belirtti.
DHA
Baykar tarafından öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar K2 kamikaze insansız hava aracı (İHA), akıllı sürü otonomisi testleri kapsamında çoklu formasyon uçuşlarını yaptı. Yapay zeka destekli sistemin 2 bin kilometreyi aşan menzile ve 200 kilogram harp başlığına sahip olacağı belirtildi. Bayraktar TB2 tasarımından ilham alan ve 200 kilogram harp başlığına sahip K2, atış için hiçbir platform ihtiyacı duymadan kısa mesafeli düzlüklerden kalkabiliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NSosyal hesabı üzerinden, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın paylaşımını alıntılayarak, "Yüksek teknoloji geliştirme kabiliyeti birikimle ilerler.
"TÜRKİYE’MİZ GÜÇLENİYOR"
Her aşama, sizi yenilerine taşır. Hele ki paradigma değişimini yakalamışsanız, 'adeta çığır açıcı bir zincirleme reaksiyonu tetiklemişsiniz' demektir. İşte insansız havacılıkta dünya lideri Baykar bunu başardı.
Türk tarihine, İstanbul’un fethinden bu yana en büyük yenilikçi asker kabiliyet inşası olarak geçecek bu adımlar, dünyada da çok şeyi değiştirdi, değiştirecek. İnançlarıyla, azimleriyle, gayretleriyle Türk milletine kazandırdıkları eserler için Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar başta olmak üzere tüm Baykar ekibini yürekten kutluyoruz. Türkiye’miz güçleniyor" ifadelerini kullandı.
MEB'den son dakika duyurusu: LGS başvuru süresi uzatıldı
AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail barışı sabote ediyor! Müzakereler sürmeli
Milli Eğitim Akademisi’nde ders zili çaldı: İlk ders Bakan Tekin’den
Samsun’da mide bulandıran olay! İki kardeşe yönelik istismar davasında sanığa 87 yıl hapis: Anne de ceza aldı
Sivasspor tesislerinin önünde feci kaza: 4'ü futbolcu 6 yaralı






