Ekonomi Bayraktar TB2'ye dünyadan yoğun ilgi! BAYKAR'dan yeni yatırım yolda

Bayraktar TB2'ye dünyadan yoğun ilgi! BAYKAR'dan yeni yatırım yolda

Paylaş
Bayraktar TB2'ye dünyadan yoğun ilgi! BAYKAR'dan yeni yatırım yolda

Ukrayna'dan Türkiye'ye , Suriye'den Irak'a kadar farklı coğrafyalarda başarılara imza atan Bayraktar TB2 SİHA'lar için yeni yatırım yolda. Kurulacak yeni fabrikayla yerli SİHA üretme kabiliyeti katlanarak artacak.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna merkezli bir vakıfla yaptığı röportajda yerli SİHA'ların üretim bilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Başlangıçta TB2 SİHA'dan yalnızca ayda 1 adet ürettiklerini belirten Haluk Bayraktar, bu rakamın şu anda 20'ye çıktığını söyledi.

Rusya Ukrayna savaşındaki başarısıyla bir kez daha tüm dünyanın ilgisini çeken Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarına ilgili son derece fazla. Öyle ki o ilgi üretim hattına da yansıyor.

ÜRETİM HATTI 3 YIL BOYUNCA DOLU!

Şimdiye kadar 22 ülkeyle Bayraktar TB2 ve 4 ülkeyle Akıncı ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını vurgulayan Haluk Bayraktar BAYKAR üretim hattının 3 yıl boyunca dolu olduğunu açıkladı.

BAYKAR'ın hedefleri ise oldukça büyük. Bu nedenle üretim kapasitesi de her yıl artıyor. Gelecek yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerini söyleyen Haluk Bayraktar 'Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz. Bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz.' diye konuştu.

Haberin Devamı

İLAVE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2019 yılında yayımlanan Resmi Gazete'de BAYKAR'ın 600 milyon liralık yatırımla yeni bir insansız hava aracı ve akıllı sistemler üretim tesisi kuracağı açıklanmıştı. Bu tesisin üretim faaliyetleri hız kazandı. İstanbul Esenyurt'ta yapılacak 600 milyon liralık yatırımla 1122 ilave istihdam sağlanacak.

BAYKAR tarafından açılacak tesiste mevcut üretim kapasitesi de büyük oranda artacak. 2027 yılına gelindiğinde ise fabrikanın hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.