Bayram öncesi ikinci elde dolandırıcılık alarmı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın etkisiyle ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandığını belirterek, bu dönemde dolandırıcılık amacıyla piyasaya giren kişilere karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
Gazete Haberi
KAPORAYA DİKKAT
Erkoç, “İnternet üzerinden ‘kapora dolandırıcılığı’ ve ‘ayaküstü’ diye tabir ettiğimiz kayıt dışı alım satım yapan kişilerin arttığını görüyoruz” dedi.
BELGESİNE BAKIN
Erkoç, vatandaşların araç alırken iyi bir piyasa araştırması yapması gerektiğini vurgulayarak, fırsatçılık yaparak piyasa dengesini bozmaya çalışan kayıt dışı çalışanlar yerine, yetki belgesine sahip motorlu araç satıcılarından alışveriş yapılması gerektiğini söyledi. Erkoç, şöyle devam etti: “Bu dönemlerde özellikle kapora dolandırıcılığı çok yaşanıyor. Eğer tüketiciler, otomotiv alırken karşılarında muhatap bulabilecekleri adresleri seçerse herhangi bir sorun yaşamaz.”
EKSPERTİZ SÜRECİ
Aydın Erkoç, araç ekspertizi işleminde de dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Ekspertiz merkezlerinin TSE standartlarında hizmet sunması ve söz konusu araca garanti vermesi önemli bir husus. Böylece bu konuda yaşanan mağduriyetlerin de önüne geçilecektir. Ekspertiz yaptırırken de mutlaka güvenilir, kurumsal, gerekli standartları taşıyan merkezler tercih edilmeli.”
Bayraktar TB3'te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik aşıldı
Bakan Murat Kurum hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı
İstanbul'da artçılar devam ediyor! 1 dakika arayla 2 deprem meydana geldi
Silivri depreminin etkisini İstanbullular atlatamadı! 3 gündür çadırda kalıyorlar...
Silivri depremi, İzmir'de nasıl hissedildi? İşte İzmir'de 6.2'lik depremin hissedilme nedeni