Ekonomi Bayramda kredilere talep arttı

Bayramda kredilere talep arttı

Paylaş
Bayramda kredilere talep arttı

Bankaların yeni müşterilerine sunduğu sıfır faizli ihtiyaç kredisi kampanyaları, bayram döneminde yoğun ilgi gördü.

HangiKredi karşılaştırmalı kredi endeksine göre, bu yıl geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ihtiyaç kredisi aramalarında yüzde 54 artış yaşandı. HangiKredi uzmanları, kredi faiz oranlarında yılın ilk aylarına göre yaşanan düşüş ve bankaların yeni müşterilerine sunduğu sıfır faizli kredi kampanyalarının bu hareketlenmedeki payının büyük olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

LİMİTİNİZ NE KADAR?

Kredi faiz oranlarındaki değişimler ve bankaların yeni uygulamaları ile piyasalardaki kredi iştahının değişkenlik gösterebildiğini belirten HangiKredi Üst Yöneticisi (CEO) Oray Durmazoğlu, “Kredi ya da kredi kartı başvurusu yapmak isteyen tüketicilerimizin kredi sağlıkları da önemli. HangiKredi Finansal Raporu ile kullanıcılarımız, bankalara başvuru yapmalarına gerek kalmadan ne kadar limite sahip olabileceklerini ve onaylanma ihtimallerini önceden öğrenebiliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut kredisi müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz" dedi.