BDDK kararı duyurdu: Şirketlere kredi kısıtlamasında esneme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getiren düzenlemenin esnetildiğini açıkladı. Karara göre belge yükümlülüğü olan şirketlere beyanla kredi verilecek.
Döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getiren düzenleme esnetildi. BDDK'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu yeni karar, genel manada bir önceki karara göre hem bankalar hem şirketler açısından uygulamayı kolaylaştırıcı birtakım değişiklerin yanı sıra kararın etkinliğini artırıcı değişiklikler içeriyor. Belge yükümlülüğü olan şirketlere beyanla kredi verilecek. Kredi alan şirketler beyanlarını 3 ay sonra verebilecek.
BEYAN İLE KREDİ KULLANIMININ ÖNÜ AÇILDI
Buna göre, karar kapsamındaki şirketlerin bağımsız denetçiye onaylatmak suretiyle bankalara tevdi etmeleri gereken bilgi ve belgelerin yeminli mali müşavirlerce onaylı olarak da alınabilmesi sağlandı.
Önceki karara göre kredi başvurusu sırasında bilgi ve belge temin etme yükümlülüğü bulunan şirketlerin beyanları esas alınmak suretiyle kredi kullanmaları mümkün hale getirildi. Kredi kullanımı sonrasında ise bu beyanların doğruluğunu üçer aylık takvim dönemleri halinde bağımsız denetçi veya yeminli mali müşavirlerce onaylı olarak bankalara tevdi etmeleri gerektiği düzenlendi, böylelikle şirketlerin belge yükü azaltılmış oldu.
Ayrıca, yeminli mali müşavirlerin sürece dahil edilmesi nedeniyle kararın uygulanmasında esas alınacak en güncel finansal tabloların (konsolide finansal raporlama yükümlülüğü bulunan şirketler hariç) VUK ve ilgili düzenlemeleri uyarınca geçici vergi dönemleri dahil vergi dairesine sunulmuş olan en güncel finansal tablolar olarak uygulanmasına karar verildi.
BDDK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:


Kral Havuzu'nda kaybolan 2 kişi SOS mesajı ile kurtarıldı
'İmamoğlu'nun milletvekilleriyle görüşmesinin yasaklandığı' paylaşımlarına soruşturma
MHP Genel Başkan Yardımcısı duyurdu! MHP Kilis İl Teşkilatı feshedildi
Fatih'te raylara düşüp tramvayın altında kalan çocuk öldü
TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu: 6. nesil savaş uçağı teknolojisinde Avrupa'dan çok daha ilerideyiz






