Ekonomi Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? Yoklama kaçağına bedelli miktarı ne kadar?

Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? Yoklama kaçağına bedelli miktarı ne kadar?

Paylaş
Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? Yoklama kaçağına bedelli miktarı ne kadar?

Bedelli askerlik ücretine ilişkin aramalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile yoğunluk kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında yoklama kaçağı gençlere de bedelli askerlikten faydalanma yolunu açtıklarını kaydetti. Peki, 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte ayrıntılar…

Bedelli askerlik ücretleri yılda iki defa ocak ve temmuz aylarında güncelleniyor. Memur ve emekliye maaşlarına yapılan zam ile bedelli askerlik ücretleri de belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kabine toplantısının ardından yaptığı yoklama kaçağına bedelli askerlik imkanı açıklaması ile yüzbinleri aşan asker kaçağına bedelli yolu açıldı…

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR 2022?

2022 bedelli askerlik ücreti Ocak-Haziran aylarında 56 bin 500 TL olarak uygulanıyor. Bedelli askerlik ücretin temmuz ayı itibariyle yeniden artacak.

Bedelli askerlik ücreti 2021 ocak-haziran döneminde 39 bin 788 TL, 1 Temmuz 2022, 1 Ocak 2022 tarihleri arasında ise 43 bin 150 TL olarak belirlenmişti.

YOKLAMA KAÇAĞINA BEDELLİ MİKTARI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakaya kalan yoklama kaçaklarına bedelli askerlik imkanı açıklamasının ardından ‘Yoklama kaçağına bedelli miktarı ne kadar?’ araştırmaları yapılmaya başlandı.

Sayısı 550 bini bulan yoklama kaçağı için bedelli askerlik imkanı tanınırken, bu kapsamdaki vatandaşların bedelli askerlik miktarında nasıl bir değişiklik olacağı ve farklı bir ücret uygulamasının nasıl uygulanacağı yönünde net bir bilgi bulunmuyor.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoklama kaçağının ödeyeceği bedelli askerlik miktarının kaçak yılına göre değişeceğini kaydetmişti. İşte Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması: "Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesi ile askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubesine başvurabilirler."