Ekonomi Benzin-mazot fiyatları 5 Temmuz 2022! Benzin ve motorine zam geldi mi? Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

Benzin-mazot fiyatları 5 Temmuz 2022! Benzin ve motorine zam geldi mi? Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

Paylaş
Benzin-mazot fiyatları 5 Temmuz 2022! Benzin ve motorine zam geldi mi? Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

Benzin-mazot fiyatları gün be gün yakından takip ediliyor. Döviz kurundaki dalgalanma ile birlikte brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler de benzin ve motorin fiyatlarında sık sık değişikliklere neden oluyor. Peki bugün Benzin ve motorine zam geldi mi? Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları…

Benzin-mazot fiyatları 5 Temmuz 2022 Salı gününde de araç sahiplerinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Motorin fiyatlarına geçtiğimiz hafta üst üste indirim gelmişti. Hemen ardından da benzin ve otogaz fiyatlarında bir indirim uygulandı. Yeni haftaya altın ve dolar kuru yükselerek başlamıştı. Bu gelişmenin ardından araç sahipleri de ‘Benzin ve motorine zam geldi mi?’ ‘Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?’ araştırmalarını yoğunlaştırdı…

Haberin Devamı

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ Mİ?

Benzin fiyatlarına en son 2 Temmuz Cumartesi günü 2 lira 13 kuruş indirim uygulanırken, motorine ise 29 ve 30 Haziran tarihlerinde toplam 3 lira 34 kuruşluk bir indirim yansıtılmıştı.

Dolar kurunun yeniden yükselmeye başlamasıyla birlikte ilk zam haberi de geldi. Benzine 6 Temmuz Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 96 kuruş zam yapılacağı aktarıldı.

Yeni zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da 25 lira 20 kuruştan 26 lira 16 kuruşa Ankara ve İzmir'de ise 25 lira 30 kuruştan 26 lira 26 kuruşa çıkacak.

5 TEMMUZ 2022 BENZİN-MAZOT FİYATLARI

İstanbul’da motorin litre fiyatı 26 lira 69 kuruş,

İstanbul’da benzinin litresi ise ortalama 25 lira 20 kuruş

İstanbul’da LPG litre fiyatı 10 lira 70 kuruştan satılıyor.